Uber va sponsoriza proiectele Universităţii Babeş-Bolyai

Grupul american Uber și Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj au încheiat un parteneriat pentru dezvoltarea economiei digitale și colaborative.

Cadrele didactice și studenții Facultății de Științe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) vor participa în proiecte de cercetare susținute de Uber, menite să analizeze impactul și potențialul acestui domeniu nou asupra consumatorilor și economiei locale, urmând ca lucrările să fie făcute publice, în beneficiul tuturor celor interesați de acest domeniu.

“Economia colaborativă bazată pe platforme digitale este un domeniu nou și încă neexplorat la nivel academic în România. Poate contribui semnificativ la competitivitatea economiilor locale și naționale, atât timp cât o înțelegem corect. Prin parteneriatul cu Uber, cel mai valoros start-up de tehnologie din lume, ne propunem să oferim o perspectivă cât mai corectă și obiectivă asupra acestui fenomen care se întâmplă deja de câțiva ani și în România” a spus Răzvan Mustață, decanul FSEGA.

“Un parteneriat cu mediul academic este esențial pentru a înțelege mai bine oportunitățile de creștere care vin odată cu modernizarea și digitalizarea economiei și pentru a oferi argumente puternice în favoarea economiei colaborative. UBB  este una dintre cele mai prestigioase universități din România și prima din țara noastră care intră în Top 500 universități din lume. Ne bucurăm să îi avem parteneri în misiunea noastră de a schimba în bine orașele” a spus Nicoleta Schroeder, general manager al Uber România.

UBB este cea mai mare universitate românească, găzduind 40.000 studenți înmatriculați la nivel de licență, masterat sau doctorat în anul universitar 2016-2017. Conform meta-rankingului universitar publicat de Ministerul Educației Naționale, UBB a fost cea mai bună universitate românească în 2016. FSEGA este parte a UBB din 1961, fiind înființată inițial ca o instituție independentă în 1920.

Ea este cea mai mare facultate din România, 7.000 de studenți fiind înmatriculați la programe de studii de nivel licență, masterat sau doctorat în anul universitar 2016-2017. Uber a fost fondată în 2009 în SUA, şi îşi propune reducerea poluării și a aglomerației urbane, aducând mai mulți oameni în mai puține mașini. Din 2015, Uber este prezentă în România, la Bucureşti, apoi la Cluj, Brașov şi Timișoara.

Ordonanța președențială pentru interzicerea serviciilor Uber în Cluj, cerută de Asociaţia de Monitorizare Taxi Transilvania, a fost respinsă definitiv în februarie de către Curtea de Apel. Instanţa a apreciat că acest serviciu gestionează o platformă tehnologică, activitate care nu poate să echivaleze cu activităţi de transport public. Tarifele practicate de Uber sunt mai mici decât cele ale firmelor de taximetrie.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii