Tinerii antreprenori clujeni, sfătuiţi să rişte ca în Silicon Valley

Creativii și antreprenorii clujeni s-au întâlnit la conferința Your Brain-Your Property, organizată de Grupul Pont, în cadrul unei campanii de conștientizare a valorii proprietății intelectuale în rândul populației tinere, interesată de inovare și creație, dar și intensiv-utilizatoare de produse care țin de proprietatea intelectuală).

Imre Hild, expert în investiții și Zsigmond Bodnár, fondator de startup-uri, au fost speakerii evenimentului. Scopul a fost de a oferi o perspectivă globală asupra ecosistemului clujean de start-up-uri. Hajnalka Bessenyei, director al Impact Hub Cluj, a subliniat cât de important este ca antreprenorii şi creativii să colaboreze.

„Ideile bune se nasc numai când suntem atenți, deoarece oportunitățile ne înconjoară, iar noi trebuie doar să le observăm. Tinerilor să nu le fie frică de eșecuri, deoarece acestea sunt necesare pentru înființarea unor întreprinderi care vor avea succes. Din acest motiv, ecosistemul din Silicon Valley este unul foarte motivant, deoarece ei știu că eșecul și succesul vin mână în mână”, susţine Zsigmond Bodnár.

„O idee în sine nu are valoare mare, numai în momentul în care începem să lucrăm pe această idee. Abia atunci  vom putea afla cât de valoroasă este aceasta. Din două idei excelente, doar cea executată bine va fi cu succes. Degeaba avem idei bune, dacă nu ne cunoaștem piața. Fără a ne cunoaște clienții potențiali, ideea noastră nu are nicio valoare”, afirmă Imre Hild.

Cu ocazia conferinței, Grupul Pont a lansat un angajament în cadrul căruia a formulat un plan pe termen mediu pentru conștientizarea importanței proprietății intelectuale și pentru a atrage atenția tinerilor și organizațiilor de tineret asupra valorii proprietății intelectuale.

Inițiatorii încurajează tinerii să susțină acest angajament prin semnarea acestuia pe internet. Your Property – Mark Yourself este o campanie de conștientizare a valorii proprietății intelectuale în rândul populației tinere, interesată de inovare și creație, dar și intensiv utilizatoare de produse care țin de proprietatea intelectuală.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii