Ofertă de 1 miliard de lei, intermediată de clujeni

BT Capital Partners Cluj, Raiffeisen Bank, BRD și Wood & Company Financial Services sunt companiile care au intermediat oferta publică iniţială (IPO) în valoare de 944 de milioane de lei a Digi Communications.

Acțiunile Digi Communications, important furnizor de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria, au intrat la tranzacționare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) pe 16 mai, în urma finalizării cu succes a celei mai mari oferte publice inițiale (IPO) derulate de o companie privată pe piața de capital românească. Prețul acțiunilor a fost de 40 lei/acțiune. La acest preț, valoarea ofertei a fost de peste 944 de milioane de lei.

Companii cu ofertă atractivă la bursă

„Primul emitent din sectorul telecom vine la BVB ca urmare a unei operațiuni de piață de succes. Faptul că încep să intre la bursă companii din sectoare economice tot mai diverse și dinamice arată gradul de diversificare și de modernizare al pieței de capital românești. Cu randamente de peste 16% în doar patru luni, România este piața care are una dintre cele mai mari creșteri din Europa în acest an”, a declarat Ludwik Sobolewski, director general al BVB.

Un mediu economic extrem de competitiv la nivel local

„Piața de capital din România stabilește noi recorduri și face pași rapizi spre un nou statut, devenind astfel mai atractivă atât pentru companiile care vor să se listeze, cât și pentru investitorii care vor să-și diversifice portofoliul sau să facă primul pas spre piața de capital. Suntem convinși că listarea Digi va îndemna și alte companii antreprenoriale să urmeze acest model și să se listeze la bursă pentru accesul la capitalul oferit de investitori atât de necesar dezvoltării într-un mediu economic extrem de competitiv la nivel local și internațional”, a spus Lucian Anghel, președintele BVB.

„Listarea pe BVB este un moment important pentru istoria companiei noastre și pentru planurile ambițioase de viitor. Oferta a fost un succes fără precedent, fapt dovedit de interesul foarte ridicat atât pe tranșa de retail, cât și pe cea instituțională. Le mulțumim tuturor investitorilor pentru încrederea acordată, atât celor care au fost alături de noi până în acest moment, cât și celor care ni se alătură pe drumul pe care pornim astăzi. Privim cu mare încredere către viitor”, a declarat Serghei Bulgac, CEO Digi.

Listare de milioane pentru Digi

23,9 milioane de acțiuni au fost incluse în oferta Digi, reprezentând 25,6% din numărul total de acțiuni emise de societate. Citigroup Global Markets și Deutsche Bank au acționat în calitate de coordonatori globali comuni și au intermediat oferta împreună cu BT Capital Partners Cluj, Raiffeisen Bank, BRD și Wood & Company Financial Services.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii