Noi preţuri la roviniete. Maşinile de marfă, taxate mai scump

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a informat utilizatorii reţelei de drumuri naţionale din România că începând cu 20 ianuarie vor intra în vigoare noile valori ale tarifului de utilizare.

Acestea se modifică prin legea nr. 221/2016 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România. Începând cu data respectivă, ora 00:00, tarifele stabilite în funcţie de tipul de vehicul şi de durata de utilizare a infrastructurii rutiere în cazul autoturismelor vor fi de 3 euro pentru 7 zile, de 7 euro pentru 30 de zile, de 13 euro pentru 90 de zile şi de 28 de euro pentru 12 luni.

Pentru vehiculele de marfă tarifele pentru 7 zile variază între 4 şi 9 euro, în funcţie de tonaj, pentru 30 de zile, între 16 şi 121 de euro, pentru 90 de zile, între 36 şi 345 de euro, iar pentru un an, între 96 şi 1.210 euro. La microbuzele cu 9-23 de persoane taxa pe o zi va fi de 2 euro, pe un an, de 320 de euro, iar la cele peste 23 de locuri, de 7 euro pe zi şi de 560 de euro pe un an.

Sistemul de emitere va funcţiona cu întreruperi

„În data de 20.01.2017, intervalul orar 00:00-02:00, există posibilitatea funcţionării cu întreruperi a sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei, ce vor fi cauzate de implementarea noilor tarife.

În situaţia în care utilizatorii reţelei de drumuri naţionale nu vor avea posibilitatea achitării rovinietei în intervalul orar menţionat anterior, au obligaţia de a achita tariful corespunzător până la sfârşitul zilei de 20 ianuarie, pentru a evita aplicarea de sancţiuni contravenţionale”, a precizat conducerea CNAIR.

Rovinietele achitate anterior datei de 20 ianuarie îşi menţin valabilitatea. Până la finalizarea condiţiilor tehnice de introducere prin operatorii de telefonie mobilă a noilor categorii (G şi H), emiterea rovinietelor prin intermediul serviciului de mesagerie scurtă (SMS) se va putea realiza doar pentru A, B, C, D, E, F.

CNAIR va informa utilizatorii reţelei de drumuri naţionale cu privire la acest aspect atunci când vor fi definitivate condiţiile tehnice pentru implementarea serviciului de emitere roviniete prin SMS pentru categoriile G şi H.

Rovinieta pentru autoturisme

  • 7 zile        3 euro
  • 30 zile      7 euro
  • 90 zile      13 euro
  • 12 luni      28 euro
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii