Gata cu cozile la fisc. Birurile se plătesc pe internet

O măsură de simplificare a birocrației vine de azi în sprijinul cetățenilor. Fiscul a fost inclus în platforma Ghişeul.ro, astfel încât taxele și impozitele pot fi plătite online.

Prin înrolarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) în Ghişeul.ro, contribuabilii persoane fizice pot efectua online plata taxelor și impozitelor pe care le datorează către ANAF.

Acestea sunt impozitul pe venituri din salarii sau din folosința bunurilor, impozitul pe venituri din dividende, dobânzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală sau din activități agricole.

Totodată, pot fi plătite pe internet contribuțiile pentru asigurări sociale de stat datorate de asigurați dar și de angajatori, cât și amenzile judiciare, conform Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Se plăteşte cu cardul la Cluj

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Cluj a introdus din toamnă sistemul de plată cu cardul la ghişee. Impozitele pot fi plătite prin card la ghişeele ANAF din mai multe judeţe.

Până în iulie 52 de cititoare de card erau instalate de Banca Transilvania la 28 de sedii ANAF, în timp ce Garanti Bank a instalat 48 de POS la 28 de ghişee, după primele licitaţii organizate de către direcţiile regionale. În vară, conducerea ANAF a anunţa că se va reorganiza pentru creşterea eficienţei colectării şi a eficacității în combaterea evaziunii fiscale și a fraudei fiscale şi vamale.

Actuala direcție de executare silită cazuri speciale va prelua preluarea structurile teritoriale pentru mărirea gradului de recuperare a prejudiciilor stabilite de către instanţele judecătoreşti, creşterea gradului de valorificare a bunurilor confiscate şi aplicarea eficientă a sancţiunilor internaţionale.

Magazinul online, următoarea etapă

Pe de altă parte, în urma anunțului ANAF de achiziție a unui magazin online, o firmă clujeană specializată în realizarea de soluții de comerţ electronic a înaintat o propunere oficială prin care se oferă să îl realizeze gratuit, la cele mai înalte standarde.

Inițiativa Blugento vine în contextul în care guvernul a lansat programul GovITHub, care îi aduce laolaltă pe antreprenorii care vor să contribuie la digitalizarea serviciilor publice, pentru facilitarea și eficientizarea relației cetățenilor cu instituțiile statului. Printre antreprenorii care au participat la lansare s-au numărat și reprezentanții societăţii clujene.

Propunerea oficială înaintată ANAF cuprinde designul grafic al platformei, infrastructura tehnică necesară vânzării unui număr nelimitat de produse, integrarea magazinului online în pagina anaf.ro, posibilitatea de autoadministrare a site-ului, optimizarea pentru motoarele de căutare.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii