Europa acordă sprijin Clujului în sectorul informatic

La iniţiativa Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, cu sprijinul Comisiei Europene – DG Regio, Unitatea pentru România, a avut loc la Cluj prima reuniune a Comitetului Regional de Dialog (CRD), pentru actorii cheie din tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (IT&C).

Comitetul este o acţiune pilot din cadrul iniţiativei pentru regiuni mai puţin dezvoltate a CE, care pune bazele colaborării dintre administraţia locală, reprezentanţii mediului de afaceri, reprezentanţii universităţilor şi a sferei non guvernamentale, dar şi a altor entităţi (acceleratoare, fonduri de investiţii) în IT&C. Reuniunea a avut ca obiectiv identificarea nevoilor, provocărilor şi barierelor cu care se confruntă sectorul pentru a fi utilizate în cadrul activităţilor ulterioare.

Acţiunea este adresată unui sector efervescent şi cu o puternică dinamică economică, mai ales la nivelul judeţului Cluj, a cărui dezvoltare este importantă în contextul digitalizării economiei şi societăţii. O mare parte a rezultatelor avute în vedere, în special a mecanismelor şi instrumentelor de cooperare în cadrul CRG, vor putea fi transferabile ulterior în alte sectoare economice şi la nivelul altor unităţi administrativ-teritoriale, dar şi la nivel regional.

“Acesta reprezintă unul dintre exemplele concrete ale modului în care regiunile pot îmbunătăţi condiţiile locale pentru dezvoltarea inovării, a competenţelor şi a spiritului antreprenorial, utilizând mod mai eficient fondurile Uniunii Europene în scopul declanşării procesului de schimbare economică. Prin intermediul iniţiativei pentru regiuni mai puţin dezvoltate, CE ajută regiunile să identifice direcţii clare pentru a sprijini strategiile de dezvoltare regională, cu ajutorul fondurilor UE”, au transmis reprezentanţii DG Regio.

Patru regiuni din România şi Polonia beneficiază de sprijinul aplicat pentru valorificarea potenţialului acestora şi pentru a dezvolta investiţii şi politici ca răspuns la nevoile existente. Regiunile Nord-Vest şi Nord-Est se concentrează asupra consolidării capacităţilor de specializare inteligentă şi de competitivitate.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii