Clujul, doar a patra prioritate pentru IKEA

Grupul suedez de retail în mobilă şi decoraţiuni IKEA va deschide al doilea său magazin în România, dar nu la Cluj, ci tot la Bucureşti.

IKEA a obţinut de la Primăria Generală a Capitalei aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru deschiderea unei noi unităţi, pe Bd. Theodor Pallady. Magazinul va avea o suprafaţă de 37.000 mp şi va contribui la crearea a 300 de locuri de muncă, în urma unei investiţii de 80 de milioane de euro.

“România este ţara cu cel mai mare potenţial de dezvoltare din regiunea de Sud-Est a Europei şi facem noi paşi în procesul de expansiune în toată ţara, nu numai în Bucureşti. Plănuim să atingem un număr total de nouă magazine – cel mai mare număr de magazine din ţările din regiunea de sud-est – cu o investiţie totală de peste 500 de milioane de euro. Oamenii sunt foarte importanţi pentru noi şi cea mai frumoasă parte este faptul că vom crea 3.000 de locuri de muncă în România”, a declarat Stefan Vanoverbeke, directorul Ikea pentru Europa de Sud-Est.

Următoarele magazine pe care retailerul vrea să le deschidă sunt în Timişoara, Braşov şi Cluj, însă nu mai devreme de 2021.Ikea a anunţat că a înregistrat în ţara noastră cea mai mare rată de creştere de la nivelul grupului, în anul fiscal 2016, cifra de afaceri avansând cu 21,5%, până la 514 milioane de lei.

La nivel de grup, Ikea a înregistrat o creştere a afacerilor cu 7% în anul fiscal 2015-2016, până la 34,2 miliarde de euro, nivel record, dar sub estimările grupului. În anul fiscal 2015-2016, în magazinul Ikea din Bucureşti au ajuns 3,2 milioane de vizitatori, în timp ce site-ul a fost vizitat de 6,6 milioane de utilizatori unici.

La finele anului trecut, Ikea a primit sute de reclamaţii de la Cluj pentru întârzierile la comenzile plasate la serviciul de comenzi pe internet al retailerului, devenit suprasolicitat. „Numărul comenzilor online pe care le-am primit în ultima perioadă a fost foarte mare și se află în continuă creștere, ceea ce a condus recent la o suprasolicitare a serviciului, care a cauzat întârzieri în livrarea comenzilor, în special în Cluj.

Pentru a îmbunătăți procesul de livrare a comenzilor noastre online pe termen lung, analizăm posibilitatea de a găsi un furnizor suplimentar pentru serviciul de livrare a comenzilor online la nivel național”, a precizat Daniela Stoican, PR manager al IKEA România. Până în 2025, IKEA are în plan opt noi magazine pentru piaţa locală, iar în Europa de Sud-Est vor fi inaugurate 13 unităţi.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii