Clădirea de birouri de pe Tăietura Turcului va avea 1.500 de angajaţi

Imobilul din parcul industrial Tetarom I, preluat de societatea Transilvania Construcţii Cluj (TCC), însumează 14.171 mp şi va găzdui la capacitatea maximă 1.500 de salariaţi, a anunţat administratorul Andrei Timofte.

Novis Plaza este prevăzută la parter cu un spațiu comercial de 1.200 mp, dintre care primii 300 mp au fost ocupaţi de restaurantul Pralina. În acest spaţiu vor mai fi amplasate cafeterii, restaurante, cluburi de fitness, însoțite de servicii administrative. Clădirea este amplasată pe str. Tăietura Turcului din Cluj-Napoca.

Suprafața închiriabilă din corpurile A și B destinată spațiilor de birou se întinde pe 14.171 mp, iar suprafețelele comune reprezintă o terasă, un atrium de 400 mp şi 300 de locuri de parcare pentru companiile chiriaşe. Zona comercială de la parter însumează 1.200 mp, cu trei rampe de acces și posibilități de compartimentare specifice fiecărui chiriaş.

Clădirea de sticlă din Tetarom I a fost nefuncţională o lungă perioadă, două companii de insolvenţă, Ţuca Zbârcea şi Asociaţii, respectiv Solvendi s-au ocupat de valorificarea sa, în calitate de lichidatori judiciari ai fostului proprietar, CBC Development. Preţul de pornire a fost fixat iniţial la 9,2 milioane de euro, dar nimeni nu a cumpărat la suma aceasta.

Clădirea de sticlă prinde viaţă

Imobilul, denumit iniţial Global Plaza, a fost construit cu destinaţia de centru de afaceri, dar în 2011 proprietarii au anunţat că se va transforma în spital. Conform planurilor anunţate cu ocazia lansării proiectului, urma să fie un centru de afaceri care să deservească Tetarom I. Acel proiect includea hotel, săli de conferinţe, birouri, spaţii comerciale şi de servicii.

TCC provine din Trustul de Construcţii Cluj, divizat după 1990 în mai multe societăţi comerciale. În 2013 a avut loc schimbarea acţionariatului, scopul conducerii fiind ca societatea să devină un jucător important în Europa de Est în domeniul dezvoltării şi administrării de spaţii industriale. Principali acţionari sunt Andrei Timofte (55,5%), Mircea Timofte (35,6%), 3,75% controlează Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, iar 5%, alţi acţionari.

Cele mai extinse spații de birouri din municipiul Cluj-Napoca le ocupau clădirile Cluj Business Center (57.000 mp), The Office Center (56.000 mp) și Novis Plaza Office (14.500 mp), potrivit datelor platformei imobiliare Wizmo.ro şi reţelei RE/MAX România.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii