În ce domenii se vor face angajări în 2017

Cu toate că directorii de companii au numeroase motive de îngrijorare în anul ce urmează, încrederea lor în perspectivele de creștere ale companiilor pe care le conduc, cât și în cele ale economiei mondiale este în creștere.

 

„Directorii generali ai companiilor din România sunt printre cei mai optimişti lideri de afaceri din lume. România a înregistrat în ultimii ani ritmuri ridicate de creştere economică, peste media ţărilor din Uniunea Europeană, iar perspectivele pentru anii următori sunt pozitive, pe fondul continuării relaxării fiscale şi a creşterii susţinute a consumului. Pentru a păstra şi îmbunătăţi competitivitatea ţării este nevoie de menţinerea stabilităţii macroeconomice şi bugetare, de accelerarea ritmului reformelor structurale şi a investiţiilor atât de necesare în infrastructură”, a declarat Ionuţ Simion, Country Managing Partner la PwC România.

 

38% dintre directorii executivi sunt foarte încrezători în perspectivele de creștere ale companiei lor în următoarele 12 luni, iar 29% sunt de părere că dinamica economică globală se va accelera în 2017, se arată în raportul anual PwC Global CEO Survey. În pofida optimismului manifestat în rândul liderilor de afaceri, nivelul lor de îngrijorare cu privire la incertitudinea economică (82%), suprareglementarea (80%), şi lipsa abilităților cheie (77%) rămâne foarte ridicat.

 

Social media, ameninţare pentru afacere

 

Deși liderii executivi consideră ca fiind benefice efectele globalizării asupra liberei circulații a capitalurilor, bunurilor și persoanelor, pun la îndoială capacitatea procesului de globalizare de a reduce decalajul dintre cei bogați şi săraci sau de a atenua problema schimbărilor climatice. Când sunt întrebaţi de strategiile ce vor genera creşterea, trei sferturi dintre lideri se bazează pe cea organică în 2017, în timp ce 41% planifică noi fuziuni şi achiziții şi 23% vor să îşi consolideze capacitatea de a inova pentru a putea profita de noile oportunități.

 

Directorii executivi sunt de părere că tehnologia este acum legată de aspecte precum reputația, abilităţile și recrutarea, competiția și dezvoltarea unei companii. Un sfert dintre ei cred că tehnologia va remodela complet concurența în industria lor în următorii cinci ani. 69% spun că este mai greu să câștige și să păstreze încrederea oamenilor în acest context și 87%, că riscurile rezultate din utilizarea social media ar putea avea un impact negativ asupra încrederii în industria lor.

91% cred că problemele de etică şi confidențialitatea datelor ar putea influența încrederea oamenilor în companie. 58% se tem că lipsa de încredere în mediul de afaceri va afecta negativ creșterea companiei lor, față de 37% în 2013. După ce s-au confruntat cu mai multe probleme legate de tehnologie şi securitatea datelor, directorii le consideră drept principalele trei amenințări.

 

Automatizarea taie din personal

 

Capitalul uman este una dintre cele trei priorități pentru mediul de afaceri, iar diversitatea, incluziunea și mobilitatea forței de muncă, printre strategiile folosite pentru a răspunde nevoii de competențe viitoare. Jumătate dintre directori au intenții de recrutare în următoarele 12 luni. Directori din managementul activelor (64%), servicii de sănătate (64%) și tehnologie (59%) au cele mai ambițioase planuri la angajări, iar cei ai companiilor din sectorul public (32%), cele mai puțin ambițioase.

 

În timp ce doar 16% dintre liderii de afaceri intervievați intenționează să reducă numărul total de personal, executivii sunt de părere că 80% dintre aceste locuri de muncă vor fi afectate de utilizarea de noi tehnologii sau de automatizare. Mai mult de jumătate dintre lideri de afaceri intervievați explorează deja beneficiile modurilor în care oamenii și mașinile pot lucra împreună, și doi din cinci au în vedere impactul inteligenței artificiale asupra nevoii de competențe viitoare.

 

70% dintre executivi consideră abilitățile ce țin de creativitate şi inovație, leadership şi inteligență emoțională drept cele mai valoroase competențe, dar şi cel mai dificil de recrutat. Studiul a fost efectuat în perioada septembrie-decembrie, pe 1.379 de directorii de companii din 79 de țări. Un raport de ţară detaliat bazat pe răspunsurile directorilor de companii din România va fi publicat în cursul lunilor următoare. PwC este o reţea prezentă în 157 de ţări cu 223.000 de specialişti în servicii de calitate de audit, consultanţă fiscală şi consultanţă pentru afaceri.

 

Top recrutări 2017

  1. Active, gestionarea averii 64%
  2. Sănătate 64%
  3. Tehnologie 59%
  4. Antreprenorial 57%
  5. Hoteluri, agrement 55%
  6. Minerit 55%
  7. Producţie industrială 54%
  8. Retail 53%
  9. Transport şi logistică 53%
  10. Telecomunicații 51%
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii