Banca Transilvania împrumută Impact pentru un proiect imobiliar

Dezvoltatorul imobiliar Impact a luat credite ipotecare de 24,1 milioane de lei, de la Banca Transilvania (BT) Cluj.

Impact Developer & Contractor (IDC) a anunţat că a semnat două contracte de credit ipotecar pentru investiţii imobiliare, respectiv pentru finanţare taxa pe valoarea adăugată , cu Banca Transilvania, potrivit  Bursei de Valori Bucureşti.

Cel mai substanţial împrumut, de 20,3 milioane de lei, va fi direcţionat pentru investiţii imobiliare, având ca destinaţie finanţarea lucrărilor de construire, instalaţii şi amenajare interioară şi exterioare, utilităţi şi infrastructură, pentru şase blocuri cu regim de înălţime de patru şi cinci etaje, din totalul de 18 blocuri ale ansamblului de locuinţe colective Platanilor, faza a VII-a, din Bucureşti. Perioada de tragere este de 24 luni.

Al doilea împrumut, de 3,86 milioane de lei, este pentru finanţarea TVA, perioada de tragere fiind de 24 luni. BT a constituit următoarele garanţii: ipotecă asupra terenului şi asupra construcţiilor viitoare, garanţie reală mobiliară asupra încasărilor şi conturilor curente ale IDC, cesiunea creanţelor rezultate din vânzarea imobilelor pentru şase blocuri (apartamente, parcări, teren în cotă-parte) din faza VII, la valoarea necesarului de garantat.

IDC avea programat un proiect de cartier la Cluj-Napoca, în parteneriat cu primăria, care însă nu s-a mai realizat. Ulterior, Impact acţionat în instanţă instituţia, cerând daune de 60 milioane de euro, dintre care 12 milioane investiţi de partenerul privat deoarece consiliul local nu s-ar fi achitat de obligaţia de a asigura terenul pe care urma să fie ridicat cartierul Lomb. Pe 267 ha, primăria s-a asociat cu IDC pentru amenajarea unui cartier cu 5.700 de locuinţe, investiţie de 500 de milioane de euro, iar municipalitatea urma să primească 80 ha de teren viabilizat.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii