Procedurile de achiziții publice vor fi simplificate. Ordonanță de urgență adoptată de Guvern joi seara

Un act normativ adoptat în ședința de Guvern de joi seara vizează simplificarea procedurilor de achiziţii publice, scrie G4Media.

Ordonanţa de urgenţă în domeniul achiziţiilor publice a fost adoptată în prima lectură în şedinţa de guvern anterioară, ca urmare a declarării neconstituţionale a Ordonanţei 23/2020 în privinţa unor aspecte legate de funcţionarea unor instanţe chemate să judece contestaţii la proceduri de achiziţii publice.

Ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, noua ordonanţă de urgenţă în domeniul achiziţiilor publice pune în acord textul actului normativ cu decizia CCR şi, în acelaşi timp, adoptă soluţiile pentru accelerarea şi simplificarea procedurilor de achiziţii publice”, a transmis șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

El a precizat că noua Ordonanță stabilește termene fixe de evaluare a ofertelor detaliate pe diverse tipuri de proceduri, a fost redus timpul controlului ex/ante prin digitalizarea acestui control şi, de asemenea, prin aplicarea unui mecanism informatic pentru proceduri simplificate în evaluarea ofertelor.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii