VIDEO / Milioane de lei irosite pe apa sâmbetei

Milioane de lei din bugetele a cinci institutii de cultura clujene se duc pe apa sambetei! Asta pentru ca depozitul pentru decorurile spectacolelor este într-o stare jalnică şi este frecvent inundat. Din această cauză, mobilierul pentru scenă proaspăt cumpărat se distruge într-un timp scurt. Clădirea nu poate fi renovată pentru simplul motiv că nu se cunoaşte exact proprietarul terenului pe care se află, iar autorităţile spun că nu au de unde să ofere un alt spaţiu.

De zeci de ani, decorurile celor mai importante institutii de cultura din Cluj sunt depozitate intr-o hala paraginită de la marginea orasului.

Reprezentanţii celor 5 instituţii care se folosesc de acest spaţiu si anume: Opera şi Teatrul Naţional, Opera si Teatrul Maghiar si Teatrul de Papuşi Puck, au facut de-a lungul timpului demersuri pentru renovarea clădirii. Dar pentru că nu e clădirea lor, nu pot face investiţiile necesare.

FLORIN ESTEFAN – directorul Operei Naţionale Cluj: Cand am inceput demersurile să identificăm la Cartea funciara spatiile respective mi s-a spus ca lipsesc trei pagini cu toata zona respectiva din caietul

Reprezentanţii Consiliului Judetean spun că nu au reusit încă să afle dacă hala si terenul sunt ale instituţiei.

ALIN IUGA – purtător de cuvânt Consiliul Judeţean Cluj: Fostul Sfat Popular Judetean este cel care a construit acel depozit undeva in anii 1977-1978. Ori, Consiliul Judetean fiind succesorul in drepturi al fostului Sfat Popular, consideram ca dreptul de proprietate ar trebui sa ne revina in totalitate asupra imobilului. Nu se cunoaste situatia cadastrala in mod exact pentru ca inscrierile in cartea funciara nu sunt foarte recente.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii