Spectacolul „Dănilă Prepeleac”, în weekend, la Cluj

Copiii sunt așteptați în weekend la două spectacole în curtea Muzeului de Artă din Cluj-Napoca. Actorii teatrului „Puck” îi vor bucura pe cei mici cu două spectacole cu păpuși: „Turnuleţul”/„Tornyocska”, după Sz. J. Marsak, și „Dănilă Prepeleac”, după Ion Creangă.

Primul spectacol programat este „Turnulețul”/„Tornyocska”, sâmbătă, la ora 11,00. Acesta va avea o componentă interactivă în care un grup de păpușari le vor oferi unora dintre copii păpuși și cuburi colorate, după care vor construi împreună turnuri ce vor servi drept paravan pentru spectacolul propriu-zis cu păpuși. La sfârșit va avea loc o inversare de „roluri”, iar publicul va trebui să încheie povestirea în stil propriu. Spectacolul este special destinat copiilor cu vârste cuprinse între doi și patru ani.

Regia: Jakab Ildikó (în limba maghiară)
Scenografia: K. Kalinovszki Mária
Muzica: András Enikő
În distribuție: Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs, Mostis Balázs
Sonorizarea:  Cebrát Szilárd, luminile de Portik Zoltán
Mașiniști: Domokos Előd și Balog Ferenc
Spectacolul are loc în limba maghiară și durează aproximativ 40 de minute.

Duminică intră în scenă năstrușnicul Dănilă

La aceeași oră, duminică, va avea loc punerea în scenă a operei „Dănilă Prepeleac”, povestea acestuia fiind o aventură antrenantă, prezentată în stilul spumos și mucalit al lui Creangă, care-și cucerește publicul încă din primele momente. Spectacolul li se adresează atât copiilor, cât și adulților, și are mare priză la public: este viu, colorat, interactiv, cu un joc actoricesc încântător, în care protagoniștii aduc sala pe scenă, iar teatrul este adus în mijlocul publicului.

Scenariul, regia și ilustrația muzicală: Traian Savinescu
Scenografia: Epaminonda Tiotiu
Distribuția:  Ionuț Constantinescu, Frunzina Anghel, Călin Mureșan, Angelica Pamfilie și Robert Trifan

Spectacolul se joacă în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Regulile de acces la cele două spectacole pot fi citite aici.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii