Nickelodeon a lui Adrian Ghenie s-a vândut la Casa Cristie’s în 6 octombrie 2016 cu 9.028.430 dolari

Post-War & Contemporary Art Evening Auction,  Artă postbelică şi Contemporană a fost organizată în sediul de pe King Street, Londra, iar  lucrarea pictorului român Adrian Ghenie, Nickelodeon a strârnit, ca de obicei interesul colecţionarilor.

În tabloul realizat în 2008 Ghenie vine cu  un mix interesant de ulei, acrylic şi tehnici de imprimare pe pânză. Lucrarea este în două părţi de mari dimensiuni, fiecare de 238 x 207cm.

Deşi lucrarea a fost estimată iniţial la 1,29-1,94 milioane dolari, ea a fost achiziţionată pentru o sumă de aproape opt ori mai mare, de 9.028.430 dolari, potrivit christies, stabilind o sumă record pentru artistul vizual român.

Nickelodeon a  reprezentat cea mai importantă piesă a acestei colecţii, supusă atenţiei publicului londonez în cea mai importantă săptăm ână a artelor vizualelondoneze, reunite în Frieze London week.

Foto: Cristie’s

În cadrul aceluiaşi eveniment a fost achiziţionată şi The Surgeon and His Soul, Chirurgul şi sufletul său, o lucrare de 58 x 58cm., cu suma de 433.070 dolari. Este vorba de  un studiu realizat pentru Kaiser Wilhelm Institute în 2011,

Timp de patru zile, viaţa artistică londoneză cunoaşte efervescenţa a 160 de galerii din întreaga lume, care coagulează artişti de primă mărime, remarcaţi prin expoziţii personale şi cu o bună cotă de piaţă, cărora li se adaugă new-entry-uri din toate zonele artelor vizuale.

“Pentru luna octombrie, scopul meu a fost de a pune accentul pe nume care sunt în stare proaspătă și relevante pentru peisajul artei actuale, iar selecția include un număr remarcabil de artiști care sunt fie în prezent obiectul unor spectacole individuale majore, fie participă la manifestări de  grup importante la nivel mondial” afirmă Cristian Albu, curatorul evenimentului „Artă postbelică şi Contemporană” pe situl casei de licitaţii londoneze.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii