Două universități clujene, selectate de Comisia Europeană să formeze Universități Europene

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Comisia Europeană a selectat două universități din Cluj-Napoca pentru a forma Universități Europene, în consorții c ale instituții de învățământ superior de pe continent, scrie Edupedu.ro. Universitatea Tehnică și Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” sunt două dintre cele 7 universități românești selectate de CE.

În lista realizată de Comisia Europeană intră și următoarele cinci universități românești: Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Politehnica din București, Universitatea din Petroșani și Universitatea de Vest din Timișoara.

Este al doilea an consecutiv în care mai multe universități din România sunt selectate pentru acest program. În 2019, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Universitatea din București și Universitatea Tehnică de Construcții din București intrau în lista Comisiei Europene.

„Felicit universitățile din România selectate pentru a face parte din cadrul Universităților Europene, contribuind astfel la consolidarea Spațiului European al Educației. Îmi doresc ca aceste universități să constituie un exemplu de bună practică pentru tot mediul academic din România.

Vom continua să susținem cu resurse financiare universitățile, pentru a-și îndeplini obiectivele propuse în cadrul rețelelor europene din care fac parte. Fiecare din cele trei universități deja membre în rețeaua universităților europene au fost finanțate de către Ministerul Educației și Cercetării din Fondul pentru Situații Speciale cu un milion de lei pentru fiecare universitate.

Avem disponibilitatea de a susține financiar și cele șapte universități câștigătoare. Bugetul de anul acesta pentru finanțarea învățământului superior este mai mare cu aproximativ un miliard de lei, comparativ cu 2019”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.

„Universitățile Europene sunt alianțe transnaționale ale unor instituții de învățământ superior din întreaga Uniune Europeană care se aliază în beneficiul studenților, al profesorilor și al societății în ansamblul ei.

Comisia Europeană a anunțat cele 24 de noi universități europene care vor adera la primele 17 alianțe ale instituțiilor de învățământ superior selectate încă din 2019, din România fiind selectate șapte universități. Beneficiind de sprijin financiar din partea programelor Erasmus+ și Orizont 2020, ele sporesc calitatea, incluziunea, digitalizarea și atractivitatea învățământului superior european”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Educației și Cercetării.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău