Alessandro Baricco vă invită sâmbătă, 8 octombrie la o întâlnire cu el şi cărţile sale

Scriitorul italian Alessandro Baricco, invitatul  de onoare al celei de-a patra ediții a Festivalului Internațional de Carte Transilvania din Cluj-Napoca, îşi aşteaptă cititorii sâmbătă, 8 octombrie, ora 17.00.

Va fi o întâlnire cu Alessandro Baricco, cel căruia în urmă cu o zi i-a fost decernat titlul de “Doctor Honoris Causa”. Laudatio a fost prezentat de lect. univ. dr. Gabriela Lungu, cea care a tradus numeroase cărți ale lui Alessandro Baricco în limba română.  Va urma o sesiune de autografe pe cărțile traduse în limba română.
Evenimentul este găzduit de Universitatea Babeș-Bolyai în Sala Auditorium Maximum (Str. M. Kogălniceanu nr. 3).
dr-h-c
Alessandro Baricco (25 ianuarie 1958, Torino) este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori italieni contemporani. Absolvent de Conservator și licențiat în Filosofie, a debutat literar în 1991 cu romanul „Castele de furie” („Castelli di rabbia”). Cartea sa „Novecento. Un monologo” a fost adaptată de marele regizor italian Giuseppe Tornatore în filmul „Legenda pianistului de pe ocean” (La leggenda del pianista sull’oceano, 1998), fapt care avea să-i consolideze un renume mondial. Autor totodată de eseuri dar și publicist la ziare precum La Stampa și La Repubblica, Alessandro Baricco a semnat romane importante pentru literatura contemporană, printre care: „Oceano mare”, „Mătase” („Seta”), „City”, „Senza sangue”, „Questa storia”, „Emaus” („Emmaus”), „Mr Gwyn”, „De trei ori în zori” („Tre volte all’alba”), „Mireasa tânără” („La Sposa giovane”). Cărțile sale au fost traduse în numeroase limbi iar în România ele au fost publicate de Editurile Humanitas, Univers și Polirom.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii