ziua Drapelului Național al României

Mesajul primarului Comunei Jucu, Pojar Valentin-Dorel, de ziua Drapelului Național al României

Dragi consăteni,

Astăzi este ziua Drapelului Național al României.
La 26 iunie 1848 era înregistrată cea dintâi menționare oficială a unui drapel statal românesc în cele trei culori – albastru, galben și roșu, ca steag al principatului Ţării Româneşti, când a fost decretat ca simbol național de Guvernul revoluționar provizoriu din Țara Românească, având deviza „Dreptate – Frăție” înscrisă pe el.

Constituția României din 1991 prevede că drapelul tricolor este un simbol național, alături de imn, stemă și sigiliu. Alături de stemă şi imn, drapelul este parte a identităţii noastre naţionale.

Sub tricolor, ostașii români au luptat și și-au dat viața în războiul de independență, în cele două conflagrații mondiale și tot sub tricolor s-a vestit lumii în 1918, la Alba Iulia, făurirea Marii Uniri.

În zilele noastre, Tricolorul românesc flutură plin de mândrie alături de drapelele celor mai puternice state ale lumii, aliate sau partenere, la sediile organismelor internaţionale, sau în teatre de operaţiuni militare.

Cu aceastǎ ocazie doresc sǎ vǎ transmit cǎ sentimentele de patriotism, demnitate naţionalǎ şi loialitate faţǎ de poporul reprezentat prin tricolor, sunt valori perene ale acestei mari familii care se numeşte Poporul Român, din care şi noi cei din Jucu suntem mândri sǎ facem parte.

Primar,
Pojar Valentin-Dorel

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii