Amenințat cu drujba în Pădurea Hoia Baciu. Clujeanul Vlad Pop a fost victima în urma unor acuzații de tăieri ilegale de copaci

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

În Pădurea Hoia-Baciu, în cursul dimineții de joi, Vlad Pop, clujeanul care aleargă pentru copii cu afecțiuni oncologice, a fost amenințat cu drujba de un om în timp ce se antrena, scrie Cluj24.

Vlad Pop, participant al cursei Arctic Ultra Virtual Race 2021 care urmează să alerge 620 de km pentru copiii cu afecțiuni oncologice pe traseul Cluj-Napoca-Constanța în cursul dimineții de joi, în jurul orei 10:00, își făcea antrenamentul în Pădurea Hoia Baciu.

Vlad a văzut mai multe persoane care se ocupau de tăierea copacilor și a filmat întreaga acțiune. Atletul acuză că niciunul dintre copaci nu ar fi fost marcat pentru a fi eliminat. La insistențele acestuia de a afla ce se întâmplă de fapt în pădure și de ce oamenii aleargă de el și nu vor să îi vorbească, un bărbat a ridicat drujba în semn de amenințare.

Ulterior, a fost sesizată poliția. Aceștia declară, după investigații că din primele verificări rezultă faptul că documentele prezentate întrunesc condițiile necesare prezentate de legislația silvică, în acel loc nefiind identificate cioate care să nu poarte marcă silvică.

Mai mult, actul de violență care a avut loc va fi urmat de un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de amenințare, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Totuși, Șeful Gărzii Forestiere, a anunțat azi că este vorba despre o tăiere legală și lemnul rezultat se vinde fasonat la cioată către populație pentru încălzirea locuințelor.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău