Un nou șantier în Piața Unirii (FOTO)

Nici nu s-au încheiat bine lucrările de pe latura vestică a Pieței Unirii că un nou șantier a fost deschis. Au fost demarate lucrările la latura de nord, ultima latură a Pieței ce a rămas nemodernizată.

Δn aceasta saptamana au inceput lucrarile la latura nordica a Pietei Unirii: se lucreaza la
modernizarea trotuarului si carosabilului. Trotuarul va fi reorganizat pentru alinierea benzilor de trafic cu cele care vin de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, mai exact cele care vin din cartierul Marasti si merg spre cartierul Manastur. De asemenea, se va realiza un nou trotuar pe partea cu parcarea si se vor inlocui stalpii de iluminat public”, potrivit primarului Boc.

Urmează banda dedicată transportului în comun

Aceste lucrări pregătesc terenul pentru cel mai important proiect al municipalității ce privește decongestionarea traficului, respectiv banda dedicată transportului în comun.

”Dupa finalizarea lucrarilor din Piata Unirii, urmeaza să fie amenajata o banda dedicata mijloacelor de transport in comun, din Marasti (Biserica Sf. Petru) pana la primarie. Se vor planta tei, la fel ca si pe celelalte laturi ale pietei. Termenul de finalizare a lucrarilor este de 3 luni. Valoarea estimata a lucrarilor pe aceasta latura este de 1.030.063,0 lei fara TVA”, a declarat Boc.

Bandă dedicată pe Moților, doar în analiză

Specialiștii au specificat că deocamdată nu sunt soluții pentru a implementa bandă dedicată transportului în comun și pe strada Moților, dar se fac analize în acest sens. Primarul Emil Boc a ținut să precizeze că nu renunță la acest proiect care va fi continuat.

”Este firesc ca această bandă să ocupe o distanță cât mai mare, având  o axă, trebuie continuată și ne gândim la variante, dar deocamdată sunt doar studii. Această primă fază nu necesită reorganizări majore de trafic, este fezabilă fără a afecta traficul general. Afectarea este în limitele propuse”, potrivit specialiștilor.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii