Tișe și Nasra, prima confruntare politică

Președintele Consiliului județean Cluj, Alin Tișe, și președintele PSD Cluj, Horia Nasra au avut prima dispută politică, dispută care s-a consumat la nivelul unor scrisori. Prima scrisoare a fost trimisă de Tișe primarilor PSD din județ pe care i-a acuzat de atacuri, în ciuda unei înțelegeri de colaborare instituțională la care ar fi ajuns. Scrisoarea lui Tișe a fost considerată de Nasra drept un act de intimidare și o sugestie pentru primari să nu facă opoziție, drept urmare i-a transmis acestuia o scrisoare deschisă.

Iată scrisoarea lui Nasra:

Scrisoare Deschisă

Către dl. Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

Urmare a scrisorii dumneavoastră transmisă în SECRET către primarii PSD din județul Cluj, prin care încercați să intimidați, supărat fiind în urma declarațiilor efectuate de către conducerea PSD Cluj cu privire la „proiectele restante” ale Consiliului Județean Cluj, în mod particular despre lipsa asumării responsablității în cazul crizei gunoaielor, generată de incapacitatea administrativă a președinților PNL Cluj care au condus Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, Horea Uioreanu și Mihai Seplecan, aducem clarificările pe care le considerăm necesare:

  1. În privința aserțiunilor făcute la adresa declarațiilor politice vă atragem atenția asupra primului articol al Constituției care în alineatul (3) stipulează o parte din principiile de bază ale statului român şi precizează pluralismul politic ca fiind o valoare supremă. Dumneavoastră, în calitate de jurist, ar trebui să întelegeți principiile instituite de Constituție, iar dacă nu, poate vă învață nașul dumneavoastră, Emil Boc, care în calitate de prim-ministru a înregistrat trista statistică de a conduce guvernul care a emis cele mai multe ordonanțe declarate neconstituționale.
  2. Această scrisoare este un afront adus clujenilor care i-au investit cu încrederea lor pe aleșii locali, inclusiv primarii social-democrați, pentru binele societății și care aderă la prevederile legale și constituționale, care înțeleg că responsabilitatea administrativă este un principiu care transcende timpului, funcțiilor efemere și jocurilor politice mărunte și perfide care vă poartă semnătura.
  3. Comportamentul pe care l-ați probat prin această scrisoare oficială, de intimidare, prin care indirect amestecați administrația cu politica și avertizați PSD să nu facă OPOZIȚIE, ne determină să vă atragem atenția că orice încercare de intimidare a reprezentaților aleși, indiferent de culoarea politică, pe care o veți întreprinde, va fi adusă la cunoștința instituțiilor statului pentru a fi cercetată și pentru a se lua măsurile prevazute de lege.
  4. Vă asigurăm că în perioada următoare vom fi vigilenți cu privire la susținerea proiectelor din localitățile județului Cluj. Investițiile și proiectele județului nu trebuie să fie condiționate de culoarea politică!

Partidul Social Democrat susține toate proiectele și va întreprinde toate demersurile pentru dezvoltarea județului Cluj și pentru bunăstarea clujenilor, dar în același timp vă asigurăm că nu vom ceda presiunilor și nu vom achiesa în niciun fel la ascunderea realității chiar dacă prin aceasta un efemer președinte de consiliu județean este supărat, indiferent de numele sau de culoarea politică a acestuia.

Considerăm că este de datoria noastră să facem o opoziție constructivă dar reală în județ, prin care vom atrage atenția asupra restanțelor administrative ale Executivului liberal din fruntea Consiliului Județean Cluj și vom susține toate proiectele esențiale pentru fiecare localitate.

Gabriel Horia Nasra

Președinte interimar PSD Cluj

Iată și ce le-a scris Alin Tișe primarilor PSD.

Am convenit că nu vom politiza și nu vom folosi în scop electoral problemele majore al județului pe care le-am găsit nerezolvate la Consiliul județean (probleme gunoaielor, drumurilor).

Din păcate această voințăm de comun acord exprimată la întâlnirea noastră, a fost practic desființată de atacurile directe la adresa persoanei mele și a proiectelor restante de la Consiliu județean, exprimate de persoane din PSD Cluj în conferință de presă și comunicate de presă. Înțeleg că dorința PSD Cluj exprimată public este aceea a unei bătălii politice și a atacurilor fără temei, făcute cu scop electoral. Reprezentanții PSD Cluj au afirmat că vor colabora cu toate partidele, mai puțin cu PNL.

Vă solicit respectuos să clarificați din punct de vedere al colaborării instituționale și al aparațiilor/atacurilor publice, modul de colaborare politic pe care doriți să-l avem, sau nu, la nivelul consiliului județean.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii