VIDEO: Realizări de succes și planuri ambițioase pentru dezvoltarea și modernizarea comunei Jucu

134
Comuna Jucu 2022

Jucu devine o comună care poartă tot mai vizibil amprenta modernității prin investițiile deja finalizate sau aflate în derulare, precum și prin facilitățile tot mai numeroase oferite locuitorilor, grație proiectelor complexe derulate și viziunii manageriale a primarului Valentin Dorel Pojar.


Bilanț de succes și perspective bine conturate pentru următoarea perioadă


Ultimele luni s-au concretizat în proiecte care au vizat lucrări ample de asfaltare, reparație și întreținere a străzilor, lucrări de extindere a rețelei de apă și canalizare, precum și extinderea rețelei electrice. Investițiile în facilitarea și fluidizarea traficului către drumul național reprezintă un obiectiv major, care va fi urmat, după finalizare, de un proiect de execuție a trotuarelor și pistelor de biciclete, conform precizărilor primarului:
,,La drumul național se lucrează la lărgirea acestuia cu patru benzi și executarea de alveole pentru stații de autobuz, trecere de pietoni la fiecare intrare din DN peste calea ferată în satele comunei și executarea a două sensuri giratorii la Câmpenești și Răscruci


Strategia dedicată dezvoltării comunei include și planurile ambițioase în privința investițiilor edilitare care au vizat construirea unui bloc de locuințe sociale, lucări de reparații și întreținere la școlile din două sate, inaugurarea din noul an scolar, în cadrul grădiniței actuale, a mai multor grupe cu program prelungit, de asemenea, construirea unei noi grădinițe cu program prelungit și a unei creșe la Jucu Gară. Finalizarea capelei de la Visea, continuarea lucrărilor la sala de sport multifuncțională, precum și demararea lucrărilor la viitorul centru ISU și a spațiului administrativ aferent, sunt alte câteva dintre proiectele incluse în strategia de dezvoltare a comunei.
Planurile majore de viitor, o parte dintre acestea prinzând deja contur prin demararea lucrărilor, mai includ și construirea a două blocuri ANL, a unei pasarele peste calea ferată din parcul Tetarom, cât și o bretea de legătură cu drumul expres care va trece prin comuna Jucu si va lega Cluj Napoca cu nordul țării.


Aflat la cel de-al doilea mandat, primarul Valentin Dorel Pojar este decis să continue și să accelereze strategia de dezvoltare a comunei pe care o reprezintă, atît prin realizarea lucrărilor actuale cât și prin demararea de noi proiecte care vizează partea de infrastuctură, dar și domeniile de educație, cultură și sport. Toate acestea reprezintă o contribuție majoră la crearea și asigurarea a cât mai multor facilități pentru locuitorii comunei și, implicit a unui standard de viață din ce în ce mai avansat:
,, Lucrurile se întâmplă, sunt reale, și mai avem încă multe proiecte care urmează să fie puse pe tapet și realizate efectiv. V-as ruga să aveți răbdare și întelegere și toate le vom înfăptui cu înțelepciune și ajutorul lui Dumnezeu”.
Detalierea proiectelor realizate, cât și strategia de dezvoltare pentru viitor sunt prezentate în următorul material video realizat cu primarul comunei Jucu, Valentin Dorel Pojar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.