PSD Cluj merge cu Nasra primul la deputăție. Itu îl urmează. La Senat bate vântul

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Astăzi s-a definitivat lista pentru alegerile parlamentare din această toamnă la PSD Cluj. Pentru Camera Deputaților concurează: Horia Nasra, Cornel Itu, Cristina Burciu, Iulia Trif, Dorel Pojar etc. Cum primele două poziţii sunt cele relevante, restul numelor intră într-un confortabil con de umbră.

Pentru Senat primul nume este cel al lui Vasile Ilea, urmat de Simina Șipoș, Ciot Gabriela etc. Deşi locul prim este singurul care contează, există, cu toate acestea posibilitatea unei rocade între locul 1 și 3.

Se pare că Remus Lăpușan l-a salvat pe Cornel Itu, ca să nu fie scandal mare. La Marea Adunare Județeană de azi au participat 20 de pesediști. Printre aceştia se numărau primarii din Dej, Turda, Gherla și Jucu.

Gurile „rele” din PSD Cluj ne-au şoptit că Nasra vrea să-și asigure traiul de zi cu zi pentru următorii patru ani, știind că va fi înlăturat din poziția de conducere imediat după alegeri.

Va fi foarte dificil pentru PSD să obţină mai mult de două fotolii de deputați, raportându-ne la lista de mai sus. Dacă nu era Cornel Itu pe listă, PSD Cluj ar fi avut un singur deputat. Puteam paria pe asta. În acelaşi context, mulți dintre primarii PSD din județ nu vor face deloc campanie pentru partid.

Dacă la Camera Deputaţilor situaţia este onorabilă, la Senat se înregistrează o rușine națională. Necunoscutul, umbra, Vasile Ilea, care nu știe cum se ajunge nici măcar la Viișoara, va putea să reușească performanța ca PSD Cluj să nu aibă niciun reprezentant în Senatul României (Așa este când te agăți de funcții politice cu câțiva mărunței și promisiuni neîndeplinite: Știe el!).

Marii dezamăgiți din seara asta au fost: Vasile Sălătioan (schimbat cu Itu), Laura Pop și Vladimir Mătușan.

Din reforma pe care a trebuit să o facă Nasra în organizația județeană, acesta a născut un mic haos, care s-ar putea să coste partidul în alegeri urât de tot. Fără sprijinul multor primari puternici din județ, PSD Cluj s-ar putea să aibă parte de un scor groaznic, mai ales că în Cluj-Napoca organizația nu are nicio cotă de piaţă relevantă.

Mulți grei din partid vor face un pas în spate, vor bea cognacuri și se vor uita la monitor cum își va rupe gâtul echipa lui Nasra!

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău