Primăria Cluj-Napoca va amenaja trei stații de încărcare a mașinilor electrice

Investiția ”Stații de încărcare pentru autovehicule etapa I” vizează amplasarea de stații de încărcare pentru autovehicule electrice în zona parcării din Piața Unirii și pe strada Moților 1-3 în incinta parking-ului Primăriei.

La nivelul orașului Cluj-Napoca pentru automobile electrice nu există o statistică oficială privind numărul acestora, însă nu depășește numărul zecilor, municipiul fiind în poziția a doua în privința posesorilor de automobile electrice, după București. Infrastructura de alimentare este realizată de 7 stații de încărcare, toate private, poziționate în mai multe zone ale Clujului: parcare Hipermarchet Cora, parcare Supermarket Kaufland Mărăști, Hotel Univers T, Office Building, Hotel Lol et Lola, Hotel Ana Dome și Romstal Cluj.

De aceea, pentru creșterea numărului de utilizatori ai mijloacelor de transport electric ar fi necesară adoptarea unor măsuri de încurajare a acestora care să vină în completarea subvențiilor acordate de Guvern prin intermediul AFM. Prima măsură ar fi instalarea de stații de încărcare în parcările publice, aparținând primăriei, atât parcările stradale cât și parking supraterane sau subterane aflate în zonele centrale sau în cartiere.

În Parking Moților stațiile vor fi amplasate la parterul clădirii, în interiorul parkingului, deservind 2 locuri de parcare lângă locurile pentru persoane cu handicap. În Piața Unirii stația va fi amplasată pe latura nordică a Pieței Unirii, în spațiul verde afla lângă toaleta publică.

Valoarea totală a investiției este de 330.253,07 lei iar durata de realizare a investiției este de 12 luni.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii