ludovic orban

Ludovic Orban se pronunță din nou în contextul coronavirus. Vor exista noi măsuri pentru a evita răspândirea virusului?

Premierul României, Lodovic Orban, a vorbit în cursul zilei de joi despre creșterea cazurilor COVID-19 și ce măsuri restrictive ar trebui să respecte românii.

„Odată cu prelungirea stării de alertă , începând cu 15 octombrie, am introdus niște reglementări care se aplică în condițiile depășirii unor indici de răspândire a virusului: 1 la mie, 1.5 la mie, 3 la mie. Vrem să vedem măsura în care aceste reguli pe care le-am stabilit generează efecte de reducere a pandemiei. Nu așteptăm să apară astfel de efecte”, a declarat premierul.

Respectarea măsurilor sanitare, cea mai bună opțiune

„Dacă oamenii respectă măsurile sanitare, nu vom fi obligați să luăm alte măsuri de restricții. Noi ne dorim ca economia să funcționeze normal, ca toate companiile să-și desfășoare activitatea în condiții cât mai aproape de normalitate, ca oamenii să aibă locuri de muncă. Nu dorim să luăm nicio măsură de restricție suplimentară, iar dacă oamenii vor înțelege și vor respecta cu strictețe aceste măsuri simple de protecție sanitară, precum portul măștii, igiena mâinilor, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară, evitarea aglomerației, putem opri creșterea numărului de cazuri”, a spus Ludovic Orban.

Victor Ponta este contra Orban

„Suntem singură țară în care guvernul se spală pe mâini la figurat. Să vedem cu indicele, spune. Adică cum? Dacă ești din București poți să te duci la moaște, dacă ești din afară Bucureștiului nu poți. Că bucureștean nu pot să mă duc la restaurant dar pot să mă duc la Sărată Monteoru. În București școlile sunt închise dar cei care învață în Ilfov se duc la școală. E un guvern care fuge de răspundere și trage de timp. Eu aș fi lăsat școlile deschise, nu aș fi făcut alegeri locale, aș fi lăsat activitatatea religioasă și culturală cu respectarea unor condiții”, a declarat Victor Ponta.

Acesta consideră că starea de urgență ar putea să revină în România după data de 6 decembrie, atunci când sunt programate alegerile parlamentare. Ponta se așteaptă ca lucrurile să se desfășoare normal până la alegeri, după care să urmeze un lockdown.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii