Încep lucrările de lărgire a străzii Câmpului. Traficul, un calvar timp de o lună

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că lucrările de lărgire a străzii Câmpului vor demara începând cu 15 mai și vor dura o lună de zile.

Traficul de pe Câmpului, afectat timp de o lună

Strada Câmpului este deja o stradă unde traficul este foarte intens, însă odată cu demararea lucrărilor de lărgire clujenii care locuiesc în zonă vor suferi un adevărat calvar.

”Începând cu 15 mai vom demara lucrări de reabilitare pe trei străzi importante: Strada Fântânelelor, strada Artelor și lărgirea la trei benzi a străzii Câmpului. Sunt primele străzi dintr-un proiect mai amplu pe care îl avem. Cu siguranță cei care vor să iasă de pe strada Câmpului vor avea de suferit pentru o lună de zile după care situația va intra în normalitate. Nu putem să reabilităm o stradă fără a deranja circulația. Nu poate să fie realizată peste noapte. Trebuie să facem aceste lucrări pentru ca apoi timp de ani de zile clujenii să se bucure de ele”, a declarat Tarcea.

Pe Calea Mănăștur ar putea fi nevoie de expropieri

O altă stradă ce urmează să fie lărgită este Cale Mănăștur. Acolo însă există o porțiune mai îngustă, astfel că s-a putea ajunge la expropieri.

”La Calea Mănăștur avem o problemă, avem o zonă în care se face o pâlnie, acolo va trebui să facem o expropiere, vom muta o stație de autobuz. Dar va trebui să ajungem la un acord cu proprietarii pentru că am avea trotuare de 50 de centimetri, ceea ce este foarte puțin. Lărgirea se va face până la strada Berăriei. O parte din avize el avem, o să încercăm să ajungem la un acord cu proprietarii, iar dacă nu vom face și primele exproprieri pentru cauza de utilitate publică”, a declarat Tarcea

Municipalitatea, fără soluții eficiente pentru decongestionarea traficului

”Nu sunt soluții miraculoase. Facem o lărgire de stradă, facem sensuri giratorii. Sunt soluții pentru moment, pentru șase luni sau un an. Dacă lărgim de exemplu o stradă și cei care locuiesc acolo își mai cumpără o mașină, în șase luni se revine la situația inițială. Trebuie făcute și aceste lucrări mici care pot să ne asigure un confort sporit în anumite zone. Să nu stăm 20 de minute să ieșim de pe o stradă, să stăm doar 10 minute. Eu cred că ar trebui încurajată mai mult mersul cu bicicleta, pe jos sau cu transportul în comun. Astfel, lucrurile ar merge într-o direcție mult mai bună, ar fi mai puține mașini în trafic, deci mai puțină poluare, din nefericire noi clujenii nu suntem obișnuiți să folosim mijloacele alternative. Desigur că sunt anumite zone unde folosirea bicicletei ar putea să fie foarte periculoasă deoarece nu există o legătură între pistele de biciclete. Este o prioritate pentru noi să realizăm o unificare a pistelor de biciclete. În Germania d exemplu nu există o separare a pistelor de trotuar, practic trotuarul este împărțit între cei care folosesc bicicleta și cei care merg pe jos. Ei au învățat să conviețuiască în același spațiul”, a declarat Tarcea

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii