Elevii clujeni ar putea începe din nou școala. Monica Anisie spune că școlile s-ar putea redeschide chiar dacă sunt active cazuri de coronavirus

Indiferent de rata incidenței de coronavirus, Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță că este posibil ca școlile să se redeschidă. Mai mult, inclusiv președintele a spus într-o conferință de presă că se fac analize pentru redeschiderea graduală a școlilor în zone cu focare de Covid19.

„În cadrul Ministerului Educației, zilnic, facem analize. Solicităm din partea Inspectoratelor Școlare informații cu privire la numărul de școli care își continuă învățarea fie în scenariul 1, fie în scenariul 2, fie în scenariul 3. Facem aceste colectări de date tocmai pentru că ne dorim să informăm corect opinia publică. Prin urmare, la momentul acesta, trebuie să ne gândim serios la ce înseamnă siguranța și sănătatea copiilor, a personalului și în același timp, totuși, trebuie să continuăm învățarea”, a declarat Anisie.

PSD condamnă decizia

PSD a scris un mesaj în care îi critică pe Iohannis, Orban și Anisie. „Pentru Orban și Anisie modelul european al păstrării școlilor deschise, indiferent de duritatea restricțiilor, nu este demn de urmat. În România Educată, modelul e fără școli deschise, fără educație, fără viitor. Îi vreți încă 4 ani la putere, să condamne viitorul a milioane de copii?”, scrie PSD.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii