Ce le pregătește primăria bicicliștilor?

Proiectul Bike Sharing va fi extins, iar municipalitatea caută soluții pentru a lega pistele de biciclete între ele.

Piste de biciclete pe trotuare

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat că la fel ca și în alte orașe europene, și la Cluj pietonii și bicicliștii trebuie să învețe să folosească același spațiu.

”Avem în plan unirea pistelor de biciclete. În orașele cu tradiție, în care bicicletele se folosesc mult mai mult decât în România, trotuarele sunt împărțite de pietoni și bicicliști, se respectă unii pe ceilalți și cu siguranță și noi va trebui să implementăm acest lucru în anumite zone unde nu este posibil să construim piste de biciclete noi. De exemplu pe strada Moților nu avem o soluție tehnică pentru a construi o pistă de biciclete. Nu dorim să luăm din carosabil deoarece este o zonă destul de aglomerată, iar o soluție propusă ar fi să împărțim trotuarul între bicicliști și pietoni. Am întâlnit acest lucru în Germania sau Olanda și funcționează destul de bine. E nevoie să ne respectăm și să conviețuim împreună”, a declarat Tarcea

Stații de închiriere a bicicletelor și în alte zone ale orașului

Cetățenii au trimis mai multe sesizări prin care se solicită extinderea proiectului Bike Sharing și amenajare a unor noi stații de închiriere a bicicletelor.

”Mi s-ar parea foarte utila o statie Cluj-Bike in piata 1 Mai sau la Arobs”.

”Exista posibilitatea de a plasa un stand Cluj Bike în ultima statie de autobuze în parcul industrial Tetarom (Emerson)?”

”Am inteles ca Primaria urmareste extinderea programului ClujBike si as dori sa sugerez asezarea unei statii in cartierul Intre Lacuri, unde nu este niciuna”.

””Sunt stații de biciclete în Florești și Apahida. Mai este nevoie să amplasăm stații de biciclete la intrările în oraș. Una dintre ele ar fi utilă la Podul de la IRA. Am primit destul de multe solicitări. Sunt persoane care vin în Cluj cu autobuzul sau cu mașina, le lasă la intrare în oraș și de acolo pot să meargă cu bicicleta. Cardul de biciclete poate fi obținut și de cei care nu au buletin de Cluj-Napoca pentru ca și turiștii sau studenții să poată să folosească biciclete. Avem în proiect mai multe zone unde dorim să amplasăm biciclete, podul IRA, Mănăștur, Gruia. Trebuie să existe o rețea și o legătură clară între cei care locuiesc în diverse zone ale Clujului cu zona centrală”, a declarat Tarcea.

Bicicliștii reclamă faptul că stațiile au adesea probleme

Aplicația MyCluj conține o serie de sesizări venite din partea celor care folosesc bicicletele privind stații de închiriere care nu funcționează corespunzător.

”Buna ziua, statiile de biciclete din Cluj nu functioneaza cum trebuie, plus unele sunt offline . Va rog sa le verificati„.

”In statia Cluj Bike din Piata 14 Iulie este spart touch screenul de mult timp. Acest lucru ingreuneaza ridicarea/depunerea de biciclete si are un aspect neplacut”.

”Statia Cluj Bike de la Sun e stricata de ceva vreme. Ati putea s-o reparati?”

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii