Băncile și universitățile vor primi abonamente pentru parcări în centru

La elaborarea noului regulament privind parcările, primarul Emil Boc a precizat că pentru zona I a orașului vor fi acceptate doar abonamentele riveranilor. Între timp, solicitările venite de la BNR și de la Universități l-au făcut pe edil să revină asupra decizie, astfel că regulamentul a fost modificat.

Abonamente pentru universități și bănci în zona I

Consilierii locali au aprobat modificarea regulamentului privind parcările, astfel că în Zona I vor fi valabile abonamentele de tip riveran persoane fizice care pot fia acordate maxim două pe unitate locativă și rezervare loc pentru unitățile bancare pentru transportul valorilor și pentru Instituții de învățământ superior pentru activitatea de protocol.

Abonamentele universale pentru persoane fizice sau juridice precum și abonamentele transmisibile pentru persoanele juridice nu au valabilitate în Zona tarifară I, acestea urmând a fi eliberate și utilizate doar în Zona tarifară II.

Riveranii vor achita pentru un abonament suma de 59 de lei/lună, iar băncile și universitățile 70 de lei.

Solicitări de la BNR și de la Jandarmerie

Primăria Cluj-Napoca a primit solicitări de la Banca Națională a României sucursala Cluj și de la Inspectoratul Județean de Jandarmi care au solicitat aprobarea rezervării unor locuri de parcare, menționând riscurile și vulnerabilitatea transportului de valori și posibilitatea blocării traficului în zona I. C Brătianu.

Conducătorii unităților bancare au obligația de a identifica și stabili zonele funcționale corespunzătoare activității desfășurate și de a adopta măsuri necesare protecției vieții, integrității persoanelor și siguranței valorilor.

Universitățile primesc parcări pentru oaspeții internaționali

În ceea ce privește instituții de învățământ, municipalitatea a considerat că datorită faptului că acestea derulează acțiuni de cooperare internațională, inclusiv participarea la organizații europene și internaționale pot beneficia de abonamente de parcare în Zona I. Astfel că pentru desfățurarea activităților de protocol într-un cadru adecvat, a fost modificat regulamentul privind parcările.

Parcări puține și scumpe

În ceea ce îi privește pe ceilalți șoferi clujeni aceștia sunt nevoiți să se descurce cu parcări din ce în ce mai puține și mai scumpe. Un loc de parcare în zona centrală a devenit un lux, astfel că mulți se îndreaptă spre zona tarifară II pentru a-și lăsa mașina.

Cele două zone tarifare:

Zona I: Baba Novac, Bolyai, Emmanuel de Martonne, Emil Isac, Eroilor, I.C.Brătianu, Iuliu Maniu, Mihai Kogălniceanu, Octavian Petrovici, Piaţa Unirii (inclusiv parking-ul cu bariere), Samuil Micu, Ştefan Octavian Iosif, Hermann Oberth, Universităţii, Victor Fulicea, Daicoviciu, Paul Chinezu, Vasile Alecsandri, Brassai, David Ferenc, Emil Zola, Gaal Gabor, Tipografiei, Cotită, Sindicatelor, Franklin Delano Roosevelt

Zona II: Observatorului (carosabil), Berăriei, Mamaia, Calea Dorobanţilor, Nicolae Titulescu, Bucureşti, Calea Floreşti, Aviator Bădescu, Remetea, David Prodan, Andrei Mureşanu, Hasdeu, Nicolae Bălcescu, 21 Decembrie 1989, Aleea Învăţătorului, parking BRD, Bariţiu, Clinicilor, Cardinal I. Hossu, Horea, Parking Opera Maghiară, Piaţa Mihai Viteazu (parking cu bariere), Piaţa Cipariu (parking cu bariere), Parking Moţilor, Republicii, Iaşilor, Avram Iancu, Victor Babeş, Piaţa Avram Iancu, Piaţa Ştefan cel Mare, Bisericii Ortodoxe, Decebal, Traian, Dacia, Dragalina-Camera de Comerţ, Dobrogeanu Gherea, Mihai Eminescu, Pavel Roşca, Petofi Şandor, Piteşti, Ploieşti, Năvodari, Gheorghe Marinescu, Arany Janos, Cişmigiu, Nufărului, Traian Moşoiu, Rubin Patiţia, George Coşbuc, Emil Racoviţă, Crişan, Deva, C. Brâncuşi (tronson cuprins între N. Titulescu şi S. Albini)

 

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii