Amenzi de peste 6000 de lei aplicate de polițiștii locali

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială și de la Serviciul Ordine şi siguranţă publică au desfășurat în această săptămână mai multe acțiuni de control în colaborare cu poliţişti de la Secţia 2 Poliţie şi Secţia 4 Poliţie, jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj şi poliţişti din cadrul Poliţiei Transporturi.

Astfel, în data de 10.10.2016 a avut loc o acțiune privind combaterea comerţului în locuri neautorizate și verificarea respectării normelor de comerţ în pieţe. Verificările au avut loc în Piaţa Mihai Viteazu, str. Ploieşti, str. Croitorilor, str. Argeş, Piaţa Mărăşti – pe domeniul public şi în incinta pieţei.

Au fost întocmite 8 procese-verbale de constatare a contravenţiei, în valoare de 3.100 lei, conform prevederilor Legii nr. 12/1990 republicată, ale Legii nr. 145/2014 şi ale H.C.L. nr. 150/2009, pentru comerţ în loc neautorizat, neetichetarea corespunzătoare a produselor agricole comercializate, lipsa buletinelor de verificare metrologică pentru cântare, lipsa registrului unic de control.                   

            De asemenea, în data de 13.10.2016, o amplă acțiune s-a desfăşurat în incinta Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” şi în imediata vecinătate a acestuia.

            Aspecte principale urmărite: respectarea prevederilor legale privind activitatea de taximetrie – deţinerea autorizaţiilor prevăzute de lege, afişarea tarifelor practicate, utilizarea aparatelor de taxat verificate metrologic; respectarea standurilor aprobate. (Legea nr. 38/2003 cu modificările şi completările ulterioare, H.C.L. nr. 109/2010) .

            Măsuri: s-au încheiat 10 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 2.975 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 109/2010 şi ale O.U.G. nr. 195/2002 cu modificările şi completările ulterioare, pentru: lipsă atestate profesionale, lipsă asigurare de bunuri şi persoane, staţionare neregulamentară şi nerespectarea standurilor aprobate. De asemenea au fost aplicate şi puncte de penalizare conducătorilor de autovehicule staţionate neregulamentar.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii