Alexandru Cordoș: Slavă ție, mamă Românie!

Astăzi se împlinesc 98 de ani decând cei de-o singură mamă au vrut să fie uniți sub un singur sceptru, sub o singură coroană și sub o singură nație, săvârșindu-se astfel dezideratul de veacuri al poporului român.

Marea Unire înfăptuită la 1 decembrie 1918 a însemnat încununarea eforturilor militare și diplomatice, depuse de români, după Marele Război în care țara noastră, sub conducerea marelui Ferdinand I a intrat, cu un singur gând – reîntregirea neamului românesc.

Sudoarea, lacrimile și sângele ostașilor, alături de geniul unor oameni ca Nicolae Titulescu, I.C. Brătianu sau Take Ionescu, au înfăptuit dorința de unire a tuturor românilor.

Astăzi, la ceas de sărbătoare, nu putem să nu îi comemorăm pe aceia care, la Mărăști, Mărășești și Oituz, au înfrânt gloatele de invadatori, sub îndemnul „Pe aici nu se trece!”, oameni bravi de arme, ale căror sânge curge astăzi în venele noastre.

Suntem datori României și românilor să ducem mai departe moștenirea cu care ne-a înzestrat destinul bimilenar al poporului nostru, și să atingem culmi și mai înalte ale măreției între popoare.

În calitate de senator și președinte al Partidului România Unită – Filiala Cluj, transmit, prin intermediul slovelor, un călduros „La Mulți Ani!” tuturor românilor!

Fie ca amintirea Marii Uniri să reprezinte un imbold de unire pentru toți românii, într-o Românie Unită, Măreață și Respectată între țările lumii.

 

Alexandru Cordoș,

Președintele P.R.U. Cluj

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.