Sunteti aici:AdministrativEmil Boc susține noua modalitate de transport cu troninetele, însă spune că acestea nu au aprobare de la primărie

Emil Boc susține noua modalitate de transport cu troninetele, însă spune că acestea nu au aprobare de la primărie

Publicat in data

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat la Radio France International România că este susținătorul trotinetelor electrice aduse recent în orașul din inima Ardealului, însă se plânge că firma de care acestea aparțin nu au toate aprobările necesare.

„Această modalitate alternativă de transport nu trebuie ignorată și eu personal o susțin, nu sunt împotriva ei, dar sunt pentru reglementare clară și fără echivoc. Aceste firme au făcut câteva gesturi incorecte față de administrațiile locale, pur și simplu au năvălit, fără să aibă aprobarea propriu-zisă, dar nu-i nimic, toate la timpul lor. Acum ei plătesc o taxă, pe care am impus-o, de ocupare a domeniului public, potrivit legii și suntem prima municipalitate din România care a pus în dezbatere publică un regulament de funcționare”, a spus edilul.

Boc a precizat și care sunt regulile de circulație și parcare pentru aceste vehicule, reguli pe care o parte din populația Clujului nu le respectă. Edilul spune că, în cazul în care trotinetele sunt găsite parcate în locuri sau poziții incorecte, acestea vor fi ridicate de către municipalitate, iar firma de care ele aparțin va fi amendată.

„Aici regulile sunt foarte clare și precise, adică unde pot fi amplasate de către operatori trotinetele, unde pot fi lăsate de către cei care le utilizează, deci nu pe trotuare care au lățime mai mică de doi metri, nu în stații de transport în comun, nu pe treceri de pietoni, nu în zonele aglomerate. Și atenție: dacă trotinetele sunt amplasate sau sunt lăsate în alte locații decât cele menționate sunt ridicate de municipalitate și se plătește amendă de către operator, la fel cum se plătește pentru ridicarea mașinii, când ai lăsat mașina într-un loc nepermis”, a mai declarat Emil Boc, pentru RFI.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...