Lucrările de asfaltare

Ministrul Transporturilor anunță semnarea a contracte pentru 420 km de drumuri noi, până la finalul anului

Activitatea șantirelor pentru infrastructura rutieră nu a fost stopată de pandemia de coronavirus, iar ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că, până la finalul acestui an, vor mai fi semnate contrate pentru încă 420 de kilometri de autostrăzi, drumuri expres sau variante ocolitoare.

„În primul rând ne-am propus să menţinem toate şantierele deschise. Şi acest lucru, în perioadă de pandemie, nu a fost uşor deloc. Dar niciun şantier pe infrastructură de transport, fie că vorbim de rutier, feroviar, metrou, naval, aerian, nu a fost închis. Este foarte important că am reuşit să menţinem toate şantierele deschise.

În al doilea rând, ne-am propus să deschidem noi şantiere, fie că vorbim de emiterea ordinelor de începere efectivă a lucrărilor, fie că vorbim de contracte de proiectare şi execuţie, o etapă în care nu ne mai putem întoarce la contestaţii, proiectul intră în linie dreaptă din acel moment, fie că vorbim de semnarea contractelor pentru realizarea documentaţiei, studiu de fezabilitate şi a proiectelor tehnice.

Iar cea de-a treia direcţie de acţiune este elaborarea planului investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru următorii 10 ani”, a declarat ministrul Transporturilor.

„Din noiembrie şi până astăzi am constatat că se lucrează pe 220 de km de autostrăzi, drum expres, variante ocolitoare, drumuri naţionale modernizate. Pentru 90 de km de autostrăzi, drum expres, variante ocolitoare am semnat ordinul de începere al lucrărilor în ultimele nouă luni. Până la sfârşitul anului, vom semna ordine de începere al lucrărilor pentru încă 60 de km de autostrăzi, drum expres, variante ocolitoare.

Din noiembrie 2019 şi până în prezent s-au semnat contracte de proiectare şi/sau execuţie pentru 273 km, iar până la sfârşitul anului vom semna contracte noi pentru încă 420 km de de autostrăzi, drum expres, variante ocolitoare. (…) În nouă luni de zile de când suntem la guvernare am semnat contracte pentru realizarea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice pentru 600 de km de drum expres, iar până la sfârşitul anului, intenţia noastră este să semnăm contracte pentru încă 650 de kilometri de drum expres”, a adăugat Bode.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii