30 septembrie, ultima zi pentru plata taxelor și impozitelor locale

Vineri, 30 septembrie 2016 este ultima zi pentru plata taxelor şi impozitelor locale pentru anul în curs (tranşa a doua). Celor care nu îşi vor achita până la această dată obligaţiile fiscale, li se vor aplica majorări în cotă de 1% pe lună la plata acestora.

Conform Codului Fiscal, cetăţenii au obligaţia ca până la sfârşitul lunii martie să-şi achite jumătate din impozitul pe anul în curs, iar cealaltă jumătate până la sfârşitul lunii septembrie. Anul aceasta, având în vedere schimbările aduse de punerea în aplicare a noului Cod Fiscal, primul termen de plată pentru impozitul pe clădiri, impozitul pe teren și pe mijloacele de transport datorate de orice contribuabil a fost prelungit până la data de 30 iunie.

 Contribuabilii persoane fizice şi juridice pot solicita înregistrarea ca utilizator al sistemului electronic de încasare a impozitelor şi taxelor locale (parola de acces este confidenţială). Informaţii privind procedura şi actele necesare se găsesc pe site-ul primariei www.primariaclujnapoca.ro, ).

Impozitele se pot achita după următorul  program:

La ghişeele de încasări din P-ţa Unirii nr. 1 şi Moţilor nr. 7:

Luni, marţi, miercuri, vineri – între orele 8,30-16,30

Joi –  între orele 8,30-18,30

 La primăriile de cartier

 Luni, marți, miercuri – între orele 8.00 -15.30

Joi – între orele 8.00 -17.00

Vineri – între orele 08.00-14.00

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii