Spectacole și evenimente suspendate la Cluj pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus

Opera Națională Română și Filarmonica au suspendat reprezentațiile din această lună. De asemenea, cel mai vizitat obiectiv turistic din județ, Salin Turda limitează numărul vizitatorilor, la maximum 200 de persoane simultan.

Opera Română din Cluj a decis suspendarea tuturor reprezentațiilor din luna martie, ca urmare a consultărilor cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În timp ce Teatrul Național a suspendat vânzarea de bilete pentru spectacolele lunii martie, dar așteaptă avizul instituției pentru a decide dacă va reprograma sau nu spectacolele din această lună.

Teatrul Maghiar suspendă spectacolele din sala mare, în timp ce în sala studio, cu o capacitate de 99 delocuri, acestea se vor desfășura normal.

Teatrul Municipal din Turda a anunțat, de asemenea, suspendarea reprezentațiilor din luna martie.

Și alt gen de evenimente decât cele culturale au fost suspendate sau reprogramate. Este cazul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, sărbătorită în 15 martie, care nu va mai avea un caracter public, oamenii fiind îndemnați să se rezume la depuneri individuale de coroane de flori.

De asemenea, și Oserul va fi închis în perioada 9 – 31 martie. Abonații vor beneficia de o prelungire a abonamentului cu perioada de timp pentru care Piața de Vechituri a Clujului nu va funcționa. În primele două luni ale acestui an, târgul de pe strada Bobâlnei nr. 65 a fost frecventat de aproximativ 3.800 persoane.

Măsură fără precedent în Poliția Cluj. Tot programul este modificat Având în vedere măsurile instituite pentru limitarea efectelor noului tip de coronavirus – 2019-NCoV, activitatea de primire în audiență a fost suspendată. Situația de la Cluj este întâlnită în toate inspectoratele de poliție din țară. Potrivit reprezentanților IPJ Cluj, o astfel de măsură nu a mai existat.

Măsura se aplică atât la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, cât și la sediile polițiilor municipale și orășenești din județ.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare