Solicitările penibile făcute de către un centru comercial din Cluj

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Complexul comercial Platinia se face că nu înţelege jocul economiei de piaţă şi vrea stipendii bugetare pentru perioada de diminuare a veniturilor pe durata crizei generate de coronavirus. Bineînţeles, nu se oferă să plătească mai mult bugetului pe perioadele de boom, dar vrea să fie plătită de stat pentru criza de acum. Cu multă nesimţire, omite faptul că se putea asigura de risc dinainte de izbucnirea pandemiei.

Solicitările penibile făcute de Platinia:

– Scutirea de la plata taxelor pe salarii pentru următoarele trei luni (martie, aprilie, mai) cu posibilitatea extinderii la șase luni în cazul prelungirii crizei.
– Amânarea plații taxelor operatorilor din turism aferente primului semestru din 2020 pentru o perioadă de șase luni, fără penalizări și dobânzi. Ne referim atât la taxele locale (impozit pe clădire), cât și la taxele generale (taxă pe valoare adăugată sau impozit specific). Este o formă de creditare cu dobândă zero a industriei turismului.
– Plata imediată a datoriilor statului către operatorii din turism – facem referire la plata contribuțiilor aferente concediilor medicale de recuperat de către angajator, la TVA de recuperat precum și plata facturilor de prestării servicii pe care diverse instituții ale statului le au de făcut către operatorii din turism.
– Asigurarea unui fond de urgență pentru finanțarea creditării operatorilor din turism, prin susținerea dobânzilor din bugetul statului.
– Propunem autorităților locale preluarea exemplului existent în capitală, la Primăria Sectorului 5 care a prelungit deja perioada de plată a taxelor locale, de la 31 martie la 30 iunie, cu 10% discount. Am înregistrat și o cerere în acest sens.

Sursa

Ultimile articole

Articole populare