Pensionarii clujeni nu mai au transport gratuit între 6.30 și 8.30 dimineața

Pensionarii clujeni nu mai au transport gratuit între 6.30 și 8.30 dimineața

Potrivit unui amendament propus de primarul Emil Boc la proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de acordare a facilităților la transportul public în comun pentru persoanele vârstnice, pensionarii cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca și pentru cetățenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca, aceștia nu vor beneficia de gratuitate înainte de 8.30, măsură menită să prevină aglomerația din autobuze în acest interval.

“Amendamentul pe care vi-l propun este la capitolul 2, articolul 2, se completează după cum urmează: facilitățile la transport public la persoanele vârstnice, pensionari cu domiciliul în Cluj-Napoca și pentru cetățenii de onoare ai municipiului, se acordă acordă sub formă de abonamente valabile de luni până vineri, începând cu ora 8:30, iar sâmbătă și duminică, conform programului de funcționare a CTP, pe perioada anului calendaristic. Pentru a evita aglomerațiile din mijloacele de transport, recomandarea este ca după 8:30 să poată avea acces toată lumea, înainte de 8:30 să circule doar cei care merg la serviciu, pentru că trebuie să păstrăm această distanță socială în autobuze, pentru a limita răspândirea virusului”, a declarat primarul Clujului.

Edilul a adăugat că această măsură va fi extinsă sub formă de recomandare pentru toți clujenii, și anume ca mijloacele de transport în comun să fie folosite înainte de 8.30 doar de cei care merg la serviciu sau au urgențe.

“De săptămâna viitoare vom recomanda cetățenilor, pentru intervalul orar până în 8:30 dimineața, să utilizeze mijloacele de transport în comun doar cei care merg la serviciu sau au urgențe medicale, sau sunt în tranzit în muncipiul Cluj-Napoca. Restul cetățenilor să utilizeze transportul în comun după ora 8:30, dacă nu ajung la muncă”, a mai spus Emil Boc.

Viceprimarul Dan Tarcea a adus, la rândul său, propunerea ca măsura să fie valabilă doar în timpul anului școlar, astfel că pensionarii pot circula gratuit toată ziua, în perioada vacanței de vară.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii