Coronavirusul la Cluj: peste 900 clujeni izolați la domiciliu, 53 în carantină, 4 pacienți confirmați din alte județe internați la Cluj

Crește considerabil numărul de teste în analiză pentru infecția cu coronavirus, la Cluj – aparatul care le analizează e de ieri la capacitate maximă.

La Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj, singurul centru din întreg Ardealul unde sunt analizate probele colectate de la pacienți din toate județele din Transilvania pentru a vedea dacă aceștia sunt infectați cu temutul coronavirus. Capacitatea maximă – 70 de probe pe zi, ieri și astăzi a fost atins numărul maxim. De altfel azi numărul probelor ajunse la Cluj a fost de 114, astfel că restul vor fi analizate doar mâine.

Numărul clujenilor izolați la domiciliu a crescut azi la peste 900, mai exact 905, iar alți 53 sunt în carantină instituționalizată. Niciun clujean nu a fost infectat încă cu acest coronavirus, dar patru pacienți, din alte județe, au fost internați la Infecțioase după ce au fost depistați pozitiv, e vorba de un bărbat din Maramureș, o femeie din Mureș, aseară a ajuns și o pacientă din Covasna și tot aseară a ajuns la Infecțioase și un tânăr din Iași, depistat pozitiv în Satu Mare. Aceștia au o stare ameliorată, în cazul pacienților aflați de mai multă vreme în spital, și respectiv ”o stare generală bună” – cazul femeii din Covasna, și cu totul asimptomatic, cum e cazul tânărului din Iași, spune prefectul Mircea Abrudean.

Acesta adaugă că testele pentru depistarea bolii vor fi consumate în curând, ”70 de zi e volum foarte mare, vom depăși capacitatea de 400 alocate”, dar că în această săptămână, cel mai probabil mâine, ar urma să ajungă la Cluj ”un număr destul de important de teste”.  ”Sunt 3000 achiziționate, direcționate către cele cinci centre zonale”, a spus el.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare