Când vor putea clujenii să circule cu metroul? Primarul Emil Boc răspunde

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Deja se lucrează la studiul de fezabilitate pentru construcţia metroului din Cluj şi a trenului metropolitan. Suntem în faza premergătoare lansării licitaţiei de execuţie şi construcţie. Am parcurs toţi ceilalţi paşi. Este o distanţă de 16 kilometri care va prinde zona metropolitană”, a spus Emil Boc în cadrul unei videoconferințe.

Emil Boc a mai adăugat că, din planul de interconectare a localităţilor din judeţ, fac parte mai multe staţii de transport în comun, cu park & ride la intrări şi ieşiri.

„Vrem să conducem atât la mobilitate, cât şi la dezvoltare economică. Clujul poate rămâne competitiv doar dacă se gândeşte de pe acum la viitor. Peste zece ani cu siguranţă vom avea metrou la Cluj.”

Pași mici spre realizarea metroului și trenului metropolitan la Cluj
La sfârșitul lunii aprilie au fost semnate contractele pentru studiile de prefezabilitate și fezabilitate pentru realizarea metroului și trenului metropolitan la Cluj-Napoca.

Noul coridor magistral de transport rapid (metrou) pe axa vest-centru-est va urmări să deservească două puncte principale de interes. În prima etapă, se ia în considerare centrul zonei de sud a comunei Florești, viitorul Spital Regional de Urgență, centrul comercial Vivo!, cartierul Mănăștur, centrul municipiului Cluj-Napoca și zona de est a orașului (respectiv zona Aurel Vlaicu/Pod IRA).

În a doua etapă este vizat centrul zonei de sud a comunei Florești și comuna Gilău. Pe noua linie de metrou sunt propuse 15 stații pe o lungime de aproximativ 16 km, deci o interstație medie de 1.035 m, potrivit municipalității.

„Ne propunem ca în Florești să avem metrou de suprafață. De ce? Fiindcă avem proiectul centurii metropolitane care va lua o presiune de pe DN1 Cluj și atunci vom putea avea mai multe soluții pentru metroul de suprafață în contextul în care va fi gata centura metropolitană”, a spus Boc.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău