S-au acordat primele medalii la Campionatul European de Gimnastică

Primii campioni europeni au fost medaliați în probele de individual compus în cadrul Campionatului European de Gimnastică ce se desfășoară la Cluj-Napoca.

Oleg Verniaiev – Campionul Europei la Individual Compus

Vineri dupa-amiaza a avut loc prima finala din acest concurs. Cei mai buni douazeci si patru de gimnasti ai Europei s-au intrecut azi in finala masculina la individual compus.

_FRP9213Podiumul a fost ocupat de reprezentanti ai Ucrainei, Rusiei si Marii Britanii. Oleg Verniaiev, Artur Dalaloyan si James Hall se intorc acasa cu medaliile de aur, argint si bronz. Steagurile tarilor lor au fost ridicate de veteranii de razboi invitati de catre organizatori sa ia parte la festivitatile de premiere.

James Hall ne-a spus dupa concurs ca medalia de bronz i-a luat de pe umeri presiunea finalelor care vor urma, ca n-a avut nimic de pierdut in finala de azi si ca in cele din zilele viitoare intra linistit, facand cu incredere exercitiile dificile si sperand ca din asta sa iasa ceva bun. A marturisit ca azi a fost un rollercoaster emotional, ca a trebuit sa aiba incredere in corpul lui, dupa ce la incalzire nu s-a simtit foarte bine, insa primul exercitiu, la sol, a fost unul bun, curat, cu rezultat pe masura, iar asta i-a dat incredere.

Marele castigator de azi, Oleg Verniaiev, a declarat ca se simte bucuros cu medalia de castigata, mai ales ca a avut doua saptamani de probleme de sanatate care au incetinit pregatirea lui. De asemenea, s-a aratat incantat de organizarea acestui campionat si de publicul din Cluj Napoca, pe care l-a simtit foarte aproape.

_ADI2704_00005_00005

Top 8

  1. Oleg Verniaiev (UKR) 85.866 – GOLD
  2. Artur Dalaloyan (RUS) 85.498 – SILVER
  3. James Hall (GBR) 84.664 – BRONZE
  4. Nikita Ignatyev (RUS) 83.964
  5. Joe Fraser (GBR) 82.982
  6. Artur Davtyan (ARM) 82.864
  7. Lukas Dauser (GER) 82.199
  8. Ferhat Arican (TUR) 82.097
Ioana Crișan și Olivia Cîmpian, între primele 24 de gimnaste ale Europei

Sportiva britanică Elissa Downie a câștigat medalia de aur la individual compus în cadrul Campionatelor Europene de gimnastică artistică de la Cluj-Napoca, concurs în care s-au aflat și foarte tinerele noastre reprezentante, Ioana Crișan, care s-a clasat pe locul 18, și Olivia Cîmpian, locul 21, calificarea în finala de la individual compus într-un concurs de asemenea nivel, reprezentând o frumoasă realizare pentru cele două gimnaste, până mai ieri junioare.
_FRP0231Triplă medaliată cu argint la ediția precedentă a Campionatelor Europene, Ellie Downie a totalizat 55,765, fiind urmată de Zsofia Kovacs (Ungria) 55,432 și de franțuzoaica Melanie De Jesus Dos Santos (Franța) 55,065. Ioana Crișan, aflată la prima competiție rezervată senioarelor, a încheiat concursul cu un total de 51,032, fiind notată cu: sol — 13,100, sărituri — 13,336, paralele — 13,000 și bârnă — 11,566.
Cea de-a doua reprezentantă a României în finala la individual compus, Olivia Cîmpian, s-a clasat pe poziția a 23-a, cu 50,106. Notele celei care anul trecut ocupa locul trei cu echipa României la Campionatele Europene de junioare de la Berna au fost următoarele: sol – 12,933, sărituri – 14,266, paralele – 10,541 și bârnă – 12,366.

FRP_2599

Antrenorul coordonator al lotului feminin al României, Nicolae Forminte, a declarat că ”A fost încă un concurs pentru experiență. Bârna rămâne măsura capacității și maturității lor sportive. S-a dovedit că ele nu au ajuns încă la nivelul în care să controleze acest aparat. Păcat pentru munca lor, pentru că puteau cu siguranță să prezinte mai mult decât ceea ce au reușit. Concluzia este că trebuie să muncim în continuare. Obiectivul lor era să facă o finală și l-au îndeplinit. Dar ăsta nu e obiectiv, a fost așa, de tatonare. Eu nu pot să pun astfel de obiective. Dar trebuie să accept realitatea, să lucrez cu ce am și să fac tot ce îmi stă putință ca aceste gimnaste să crească an de an și să închegăm acea echipă care să ne ducă din nou la Jocurile Olimpice”.
Nicolae Forminte a adăugat că durerea la cot pe care a acuzat-o Olivia Cîmpian i-a influențat acesteia evoluția: ”Ioana dacă își făcea bârna ar fi obținut o poziție încurajatoare pentru următoarele competiții. Îmi pare rău că Olivia mi-a ascuns o durere la cot … o tot vedeam la antrenamente că își scutura brațul drept, iar când o întrebam îmi spunea că nu are nimic. Aici s-a acutizat acea durere, care iată că i-a făcut ceva probleme azi. A intrat cu această teamă și nu a reușit să își continue exercițiul. Eu am obligația să fiu optimist și să lucrez în continuare. Normal ar fi ca toți românii să le încurajeze și să fie optimiști, pentru că aceasta este producția pe care o scoate acum gimnastica românească. Pe ele trebuie să ne bazăm și cu ele trebuie să mergem înainte. E adevărat, cresc greu. Și pentru mine e destul de dureros și stresant să văd că e ca atunci când faci o prăjitură, care nu-ți iese, o iei de la capăt, și iar o faci, și iar nu iese… Dar nu renunț”.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii