Pronunțarea în cazul eliberării condiționate a lui Sorin Apostu, amânată până în 16 februarie. Motivul: analiza cărților scrise după gratii

Fostul primar al Clujului află peste abia trei săptămâni dacă va fi sau nu eliberat condiţionat din Penitenciarul Bistriţa. DNA a contestat decizia instanţei prin care s-a aprobat eliberarea condiţionată a fostului edil care în 2014 a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare pentru fapte de corupţie.

În luna decembrie a anului trecut Sorin Apostu primea o veste foarte bună: cererea de eliberare condiţionată era aprobată de instanţa bistriţeană.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au contestat decizia, iar astăzi a avut loc înfăţişarea în faţa instanţei de judecată pentru a fi analizată contestaţia DNA.

Judecătoarea care se ocupă de caz a decis să amâne pronunţarea sentinţei până pe data de 16 februarie. Motivul? Cărţile scrise de Sorin Apostu. Este nevoie de o analiză atentă care să dovedească faptul că aceste cărţi au caracter ştiinţific şi că îi pot fi fostului primar de folos atunci când vine vorba despre eliberarea sa condiţionată.

Sorin Apostu a fost condamnat în iulie 2014 la patru ani și jumătate de închisoare pentru fapte de corupție. Munca și lucrările redactate l-au apropiat pe fostul edil de o întâlnire cu comisia de eliberare condiționată şi de o decizie favorabilă din partea instanţei.

sursa: bistriteanul.ro

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii