Maraton de fotografie la Cluj-Napoca

În perioada 13-16 octombrie, la Cluj-Napoca, sunt așteptați peste 300 de pasionați de fotografie pentru a pune arta fotografică în mișcare.

Photo Marathon este singurul eveniment din România care oferă fotografilor amatori și profesioniști, oportunitatea de a experimenta arta fotografică, într-o manieră inedită, punându-le la încercare imaginația și creativitatea.

Desfășurat pe parcursul a 4 zile, evenimentul propune un maraton de expoziții, workshop-uri și fotografie, toate pentru a promova și încuraja exprimarea artistică.

Maratonul foto, unic în zona Transilvaniei, presupune 8 ore de competiție, în care fotografii participanți trebuie să realizeze poze care să ilustreze cât mai bine temele propuse de către juriu, fără să modifice în programe de editare rezultatele obținute. Totul se bazează așadar pe spontaneitate, pe imaginație și creativitate, participanții având posibilitatea de a câștiga premii în valoare de 6.000 de lei. În plus, la sfârșitul evenimentului, cele mai bune lucrări din competiție sunt promovate și expuse timp de 2 săptămâni într-o expoziție specială.

Alături de competiția fotografică, pasionații de fotografie pot participa și la workshop-urile pregătite pentru ei și la expozițiile care vor avea loc în perioada 13-16 octombrie.

Pentru a putea participa la competiție, fotografii trebuie să completeze formularul de înscriere disponibil pe site-ul oficial, înscrierile la workshop începând pe 19 septembrie.

Mai multe detalii despre eveniment se găsesc pe www.photomarathon.ro sau pe pagina de Facebook Photo Marathon.