Sunteti aici:AdministrativLa Cluj, PNL şi PSD îşi dau în cap cu fondurile europene

La Cluj, PNL şi PSD îşi dau în cap cu fondurile europene

Publicat in data

Organizaţiile clujene ale PNL şi PSD îşi adresează reciproc acuze referitoare la proasta absorbţie şi folosirea deficitară a fondurilor europene.

Europarlamentarul Daniel Buda, copreşedinte al PNL Cluj, spune că Guvernul Ponta ar fi responsabil de întârzieri în ceea ce priveşte încasarea banilor europeni de către fermierii români: „Îi solicit şi lui Victor Ponta şi lui Daniel Constantin să-şi asume public faptul că domniile lor sunt responsabili de faptul că subvenţiile agricole au venit cu întârziere în conturile fermierilor sau, în unele situaţii, n-au ajuns deloc. Această responsabilitate n-a revenit sub nici o formă Guvernului Cioloş sau ministrului Achim Irimescu. De dl ministru Achim Irimescu mă despart foarte multe lucruri, am foarte multe puncte în care am altă viziune faţă de domnia sa, dar, în această situaţie, responsabilitatea îi revine în întregime lui Victor Ponta şi lui Daniel Constantin, pentru că domniile lor n-au achiziţionat softurile necesare care să permită efectuarea plăţilor în conturile fermierilor”.

Tot el susţine că guvernarea PSD ar fi responsabilă de faptul că România nu are încă nici un proiect acceptat pentru finanţare de către Comisia Europeană, pe exerciţiul bugetar 2014-2020.

Daniel Buda îl somează şi pe actualul ministru al Fondurilor Europene:
„În calitate de membru al Comisiei de dezvoltare regională, îi solicit public ministrului Cristian Ghinea să înceapă demersurile cu procedurile privind simplificarea ghidului pe măsura 7.2-investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică. În caz contrar, să-şi dea de îndată demisia. Este inadmisibil ca aceste ghiduri să fie făcute şi menţinute –pentru că le-a făcut cealaltă guvernare- creând inechităţi între comunităţile mai ales din Transilvania, astfel încât comunităţile care au sub 2.000 de locuitori nu au posibilitatea să depună cereri de finanţare, pentru că nu fac punctajele necesare”.

Pe de altă parte, PSD, prin preşedintele Remus Lăpuşan, acuză administraţia locală şi pe primarul Emil Boc pe aceeaşi temă a fondurilor europene: „Am vrut să vedeţi care e starea adevărată la nivelul municipiului Cluj Napoca în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene. Este un capitol pe care s-a discutat foarte mult, dar, din păcate, s-a făcut forte puţin. Aici avem nişte exemple despre cum nu trebuie să atragi fonduri europene şi despre cum nu se implementează nişte proiecte. Teoretic, la nivelul municipiului Cluj Napoca, fiind pol de dezvoltare economică, au fost alocaţi 80 de milioane de euro, sumă care era destinată exclusiv promovării proiectelor pentru municipiul Cluj Napoca. Teoretic, din acele sume, s-a ajuns să absoarbă aproximativ 50%, ceea ce din punctul nostru de vedere este o catastrofă. Teoretic, rata de absorbţie a fondurilor europene la nivel de municipiu este mai mică decât rata de absorbţie la nivel naţional, care este undeva la 70%”.

Nelu Pop

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...