Medicul Ioan Dobrescu din Cluj acuzat de malpraxis, după ce i-a pus strâmb mâna în ghips unei fetițe de trei ani

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Zeci de acuzaţii de mită, suspiciuni de malpraxis şi o condamnare cu suspendare la închisoare nu l-au oprit pe medicul Ioan Dobrescu din Cluj să profeseze în continuare. Ultima reclamaţie pe numele chirurgul de la Spitalul de Copii vine din partea unor părinţi, care spun că fetiţei lor de trei ani i-ar fi pus mâna strâmb în ghips.

Totul s-a întâmplat în luna ianuarie, când cei doi părinți se aflau împreună cu fiica lor în județul Bistrița-Năsăud. Fetița a căzut și și-a fracturat un braț, iar din spitalul din Bistrița a fost transferată la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca pentru a primi tratament de specialitate.

Acolo a fost preluată de medicul pediatru Ioan Dobrescu, despre care, spun părinții, ar fi avut un comportament total necorespunzător. Mâna fetiței a fost imobilizată în ghips, iar după două zile a fost lăsată să plece acasă.

După alte câteva săptămâni, însă, părinții și-au dus copila la un alt spital, pentru o nouă radiografie, iar rezultatul i-a șocat. Nu este nevoie să fii specialist pentru a observa că oasele fracturate nu au fost aliniate corect, iar mâna copilei a rămas strâmbă.

Ioan Dobrescu fusese condamnat pentru luare de mită

Medicii de la Târgu Mureș se ocupă în acest moment de monitorizarea fetiței, care speră să nu fie nevoiți să fractureze din nou, controla, mâna ei, pentru a face ceea ce nu s-a făcut la Cluj.

Spitalul de Copii din Cluj-Napoca a deschis o anchetă pentru a stabili dacă undeva s-a greșit.

Oricum, medicul clujean nu este la prima plângere din partea pacienților. În anul 2016 a fost condamnat la trei ani cu suspendare pentru luare de mită și tot în același an a fost amendat pentru că a refuzat să îngrijească o pacientă din județul Harghita care nu vorbea corect limba română.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău