Studenții au nevoie și în 2018 de card dacă vor reducere pe transportul în comun

Consiliul local Cluj-Napoca va menține și în 2018 subvenționarea transportului în comun pentru studenți. Însă, la fel ca și în anii precedenți, carnetul de student nu este suficient pentru a beneficia de aceste reduceri. Studenții trebuie să aibă și unul din cele 5 carduri puse la dispoziție de diverse organizații studențești.

”Și în acest an vor fi favorizate organizațiile care oferă carduri. Ar trebui ca aceste reduceri să se ofere tuturor studenților, să nu fie condiționate de carduri”,

”S-au luat în calcul avantajele si dezavanatajele. S-a considerat de către reprezentații asociațiilor că un filtru suplimentar ajută pentru eliminarea unei potențiale fraudare a dreptului de a beneficia de gratuitate. Acest card este un filtru suplimentar de verificare. Pe această cale studenții beneficiază de facilități subsecvente, de care nu beneficiază doar cu carnetul de student”, a explicat primarul Emil Boc.

Consilierul Adrian Mureșan a susținut că fiecare student ar trebui să beneficieze de reducere doar în baza carnetului de student.

”Acești studenți primesc subvenții dar nu cred că ne privește pe noi. Simplu fapt că un student are un carnet vizat la zi ar trebui să fie suficient, nu văd rostul unor carduri. Unii studenți nu vor să beneficieze de aceste carduri, ar fi suficient să eliberăm aceste gratuități doar pe baza carnetului de student, care este un act oficial”, a menționat consilierul local ALDE Adrian Mureșan.

Consilierul local PNL Sabin Sărmaș a menționat că au fost discuții cu ONG-urile și cu studenții și s-a condierat că păstrarea cardurilor este benefică.

”Din discuțiile cu ONG-urile cu universitățile, cu studenții și cu CTP a rezultat o părere unanimă, această procedură de folosire a cardurilor ajută la fluidizarea acestui proces. S-au prezentat aspecte tehnice prin care s-a demonstrat că este mult mai fluid procesul de acordare a acestei facilități. Această dezbatere se reia în fiecare an. Acest pas e un pas intermediar, nu e o condițioare, dacă era condiționat de o sumă de bani ar fi fost incorect”, a declarat Sărmaș.

Latest articles

Related articles