Starurile Casei de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, la Competiția DANCE STAR ROMÂNIA

Competiția Dance Star România care s-a desfășurat în perioada 3-4 martie, pe scena Casei de Cultură a Studenților Cluj-Napoca a reunit cei mai talentați dansatori, atât profesioniști, cât și amatori, care au dansat pentru a-și dovedi măiestria mișcărilor și pentru a participa ulterior la alte competiții de renume mondial. Scopul final al competiției este calificarea pentru etapa de dans ce va avea loc la Porec, în Croația. La această competiție renumită, au participat două trupe de dans modern și contemporan ale Casei de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, JUMP IN și X-TAZY, care au obținut numeroase premii, aducând astfel distincții importante în palmaresul artistic al instituției de cultură clujene.

Talentul, munca asiduă, dar și o relație consolidată între coregrafii trupelor de dans și tinerii dansatori au adus Casei de Cultură a Studenților Cluj-Napoca aceste premii extraordinare, care înseamnă mult pentru instituția noastră, atunci când ne referim la performanță artistică și oferirea de oportunități pentru tinerii și studenții care vor să investească timpul și pasiunea lor în arta dansului. Sunt mândru de coregrafii trupelor de dans, pentru că o mare parte din acest succes li se datorează. Sunt regizori-coregrafi extrem de bine pregătiți, care participă la numeroase competiții naționale și internaționale.”, a declarat Flavius Milășan, directorul Casei de Cultură a Studenților Cluj-Napoca.

Trupa de dans JUMP IN a Casei de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, coordonată de Alina Ciceo, manager/coregraf al trupei a obținut la Dance Star România 2018 rezultate remarcabile, calificându-se cu mai multe momente coregrafice în prima ligă a competiției :

Locul I – grup Lyrical “This bitter earth”, liga A
Locul I – grup Contemporan “The creatures of prometeu”, liga A
Locul I – solo contemporan  seniors “Waves”, liga A (Radu Domșa)
Locul I – duo contemporan seniors “Inner Pain”, liga A (Aina Ciceo și Radu Domșa)
Locul I – solo open “In the Jungle”, liga B (Maria Cotingiu)
Locul I – solo lyrical “Stay”, liga B (Mara Sopon)
Locul II – solo contemporan “This side of me”, liga A (Avram Grigore)
Locul II – solo contemporan “So Close”, liga A (Julia Precup)

Premiul special “BEST MALE TALENT” i-a fost acordat lui Radu Domșa, membru fondator al trupei JUMP IN DANCE COMPANY CCS.

Formația de dans X-TAZY a Casei de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, coordonată de DANA TIMOFTE, regizor-coregraf al formației, a participat de asemenea la concursul de dans DANCE STAR ROMÂNIA 2018, cu trei coregrafii care au adus după sine trei premii binemeritate:

LOCUL I – MUSICAL THEATRE SENIOR– cu dansul ”Good girl”

LOCUL I – FOLKLORIC DANCE SENIOR – cu dansul ”Boolywood dance”

LOCUL II – CONTEMPORARY DANCE SENIOR – cu dansul ”Forgotten time”

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare