olimpiada franceza

Patru medalii pentru olimpicii români la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului

Lotul olimpic al României a obținut cel mai bun rezultat în istoria participării la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului (International Earth Science Olympiad — IESO): două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz.

Medaliile de aur au fost cucerite de Andrei Sandu (clasa a X-a/Colegiul Național din Iași) și ștefan-Răzvan Bălăucă (clasa a XI-a/Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’ din Botoșani). Irina Mălina Strugaru (clasa a XI-a/Colegiul Național din Iași) a obținut o medalie de argint, iar George-Valentin Datcu (clasa a X-a/Colegiul Național ‘Mihai Viteazul’ din Ploiești) a fost medaliat cu bronz.

Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului este o competiție în cadrul căreia concurenții susțin individual o probă teoretică și una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din țările participante, se organizează echipe internaționale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică și sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluții pentru ameliorarea problemelor din acea zonă. În această secțiune a concursului, trei elevi români (Irina Mălina Strugaru, Andrei Sandu și George Valentin Datcu) s-au clasat, cu echipele internaționale din care au făcut parte, pe locurile 1 și 2.

La a XI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului, desfășurată la Nisa, în perioada 21-30 august, au participat 120 de elevi din 29 de țări.

Echipa României se intoarce în țară joi, la ora 11:50, pe Aeroportul Internațional ‘Henri Coandă’ (via Munchen).

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii