gradinite cu profil sportiv

Grădinița ”Floare de Iris” va fi modernizată cu fonduri europene

Primăria Cluj-Napoca va realiza lucrări de modernizare și extindere a grădiniței ”Floare de Iris” din cartierul Iris.

Investiția va asigura minim 5% locuri suplimentare pentru copii de vârsta preșcolară, într-o grădiniță cu dotări moderne, contribuind astfel la creșterea calității infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educație timpurie.

Acest proiect vizează reabilitarea și modernizarea corpurilor de clădire cu funcțiune de grădiniță, inclusiv, dotarea cu echipamente adaptate nevoilor preșcolarilor pentru derularea de activități educative.

Investiția vizează mansardarea celor două clădiri existente în vederea suplimentării sălilor de grupă. Totodată, se va realiza repararea și igienizarea încăperilor din interiorul clădirii, mărirea blocului alimentar, izolare termică, montare rampă pentru persoanele cu dizabilități. Bucătăria va fi dotată cu aparatură profesională, spălătoria cu mașini și urcătoare, iar sălile de grupă cu mobilier, videoproiector, table interactive.

De asemenea, proiectul vizează amenajarea curții care va fi prevăzută cu spații verzi, plante și arbori ornamentali și loc de joacă pentru copii.

Mai urmează acum ca municipalitatea să rezolve și problema creșelor despre care mămicile din cartierul Iris au făcut sesizări de atâtea ori.

”Domnule primar, mamele apeleaza cu disperare la.dvs.! Nu exista nicio cresa in tot cartierul Iris, Dambul Rotund, Gruia, zona Garii, iar la cresele din centru sau alte cartiere nu avem absolut nici o sansa”, a fost mesajul unei mămici.

”În timp ce dumneavoastră, domnule primar considerați oportun cheltuirea a 9 milioane de euro (!) pentru 200 de parcări noi în Mănăștur, patru cartiere din partea de nord a orașului : Gruia, Dâmbul Rotund, Iris si Bulgaria nu beneficiază de nici o creșă”, semnalează o altă mămică.

Primăria va demara construcția a două noi creșe, una în cartierul Mărăști și alta în cartierul Grigorescu.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare