Elevii clujeni, premianți la două concursuri naționale de matematică

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a organizat  la Cluj-Napoca în perioada 11-13 mai 2018,  cea de-a III-a ediţie a Concursului Naţional de Matematică pentru clasele IV-VIII ,,OLIMPIADA SATELOR DIN ROMÂNIA, concurs adresat elevilor care învaţă în unitățile de învățământ preuniversitar din mediul rural.

         Evenimentul găzduit și desfășurat la Școala Gimnazială Ion Agârbiceanu, din Cluj-Napoca a reunit 148 de elevi calificați în etapele anterioare şi 35 de profesori din 35 de judeţe ale ţării.

        Acest concurs de profil este o continuare a proiectului OLIMPIADA SATELOR, competiție școlară pentru disciplina matematică, inițiată la Cluj-Napoca în anul 2010 și care s-a extins treptat, devenind o competiție de nivel regional – OLIMPIADA SATELOR DIN TRANSILVANIA – pentru un număr de 8 ediții succesive, ajungând să aibă astăzi anvergură națională.

 

         Preşedintele de onoare a ediției naționale desfășurată la Clu-Napoca a fost dl. prof. univ. emerit dr. Dorel  Duca, de la Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, iar președintele executiv a fost  dl. inspector școlar general, prof. Valentin Claudiu Cuibus al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

        La finalul concursului au fost acordate 5 premii I, 5 premii II, 5 premii III şi  62 de mențiuni  oferite de către Ministerul Educației Naționale și de către sponsorii concursului.

 Lotul judeţului Cluj la această olimpiadă a fost format din 5 elevi care au obţinut:1 premiu II, 1 premiul III şi 2 menţiuni, după cum urmează:

  • la clasa a IV-a, PREMIUL II, GLIGAN FLAVIU RAUL, Școala Primară Râșca-Pleș;
  • la clasa V-a, PREMIUL III, DRÂNDA IOANA, Liceul Teoretic Gelu Voievod Gilău;
  • la clasa a VI-a, MENŢIUNE, TRIPON ANDRA IOANA, Școala Gimnazială Călățele;
  • la clasa a VIII-a, MENŢIUNE, ILIŞAN IACOB CRISTIAN, Şcoala Gimnazială Frata;

            

Lotul de matematică al judeţului Cluj a participat în perioada 11-13 mai  2018  la Concursul Național de Matematică Aplicată Adolf Haimovici, concurs desfăşurat la Iași pe patru secțiuni: servicii, tehnic, științele naturii și uman.

          Lotul clujean a  fost format din 16 elevi, calificaţi în urma etapei judeţene a concursului, obţinând 2 premii II, 2 medalii de argint,  2 menţiuni și 1 medalie de bronz, după cum urmează:

  • DUNCA ROBERT, Colegiul Tehnic de Comunicații Augustin Maior Cluj-Napoca, nivel tehnic, clasa a X-a, prof. Pop Simona Maria, Premiul II și Medalie Argint;
  • SAIERLI ERICK, Colegiul Tehnic de Comunicații Augustin Maior, Cluj-Napoca, nivel tehnic, clasa a IX-a, prof. Pop Simona Maria, Premiul II și Medalie Argint;
  • DAMIAN ANDRADA, Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Cluj-Napoca, nivel științele naturii, clasa a XII-a, prof. Tâmbuc Nicoleta, Mențiune și Medalie Bronz;
  • MAIER ANDREEA MARIA, Colegiul Economic Iulian Pop Cluj-Napoca, nivel servicii, clasa a IX-a, prof. Mureșan Mihaiela, Mențiune.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare