centura sud

De ce nu este transportul în comun o soluție pentru traficul din Florești?

Transportul în comun s-a extins în zona metropolitană, însă la fel ca și alte tipuri de infrastructură, nici această componentă nu face față. Stațiile sunt puține, departe de multe zone de blocuri, autobuzele sunt insuficiente, iar locuitorii din Florești sunt nevoiți să schimbe cel puțin odată autobuzul. Din acest motiv cei mai mulți preferă să folosească mașina personală de aici aglomerația și numărul record de mașini pe ruta Florești-Cluj-Napoca.
Se știe că Florești este doar un dormitor al Clujului, astfel că aproapt toți locuitorii sunt nevoiți să se deplaseze în oraș, la muncă sau  la școală.

”Autobuzele nu sunt o solutie in Floresti. Vin rar, statile sunt departe si ca sa ajungi la muncă trebuie sa schimbi 2-3 autobuze. Am trimis personal mail si am facut sesizare in sensul asta, nu mi-a raspuns nimeni pana azi. Eu personal folosesc autobuzul dar nu e deloc o solutie sa mergi 15 minute pana in statie, mai stai in statie inca 15-20 minute pana vine ceva autobuz, apoi schimba cu altul in Manastur. Nu au banda dedicata, merg greu. Cu siguranta daca s-ar rezolva aceste situatii, multa lume ar prefera autobuzele dar asa e greu sa pretinzi ca cineva sa mearga cu ele”, potrivit lui cetățean, Lia Dumitrescu pe una dintre paginile dedicate floreștenilor, Florești-Cluj.

De asemenea, atunci când sunt zile foarte aglomerate, mai aglomerate decât de obicei, autobuzele ajung greu, nu reușesc să respecte programul. Cetățenii așteaptă în frig zeci de minute și de multe ori nu reușesc toți să urce în primul autobuz care ajunge. Astfel ajung să întârzie la muncă sau la școală.

Odată cu venirea iernii situația este din ce în ce mai gravă. Azi de exemplu, centura Nord care iese în Grigorescu nu a putut fi utilizată datorită stratului de polei de pe șosea. Mașinile au fost nevoite să se întoarcă și să folosească singura rută alternativă, DN1. Astfel că aglomerația a fost si mai mare în această dimineață spre disperarea miilor de oameni blocați în mașini. Există în proiecție centura Sud, însă lucrările nu au demarat încă, ceea ce înseamnă că iarnă va fi una tare grea pentru toți cei care locuiesc în Florești.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare