Gala elitelor medicale clujene

Clujul se remarcă încă de multă vreme în plan medical, având medici deosebit de pregătiți, atât din punct de vedere teoretic cât și practic. Medicii clujeni au ajuns să fie apreciați la nivel internațional, datorită competențelor pe diferite paliere medicale.

Elitele medicale clujene sunt un reper atât pentru medicii din Occident cât și pentru cei de peste ocean. Din păcate foarte puțini dintre doctorii clujeni sunt recunoscuți sau mediatizați, având în vedere că a fi medic și mai ales unul strălucit, presupune foarte multă muncă, cercetare și devotament, probabil una din cele mai grele meserii de pe planetă și una dintre cele mai nobile. Firesc, că și în acest domeniu există parveniți și unii sunt glorificați fără temeinicie, dar să punem în valoare ceea ce merită.

Privitor la elitele medicale, trebuie ținut cont de mai multe elemente, cum ar fi: activitatea de îngrijire și tratare a bolnavilor înspre însănătoșire și activitatea de predare și cercetare științifică.

Consider că meritele și realizările medicale trebuie mediatizate corespunzător, la un nivel larg. Fără o societate sănătoasă se distruge conceptul de om, el nu poate dăinui și nu poate să fie educat. De aceea avem nevoie de medici, bineînțeles de acei medici care respectă și îndeplinesc princiipile și codul deontologic medical.

Medicii buni și performanți nu-i putem ascunde în spatele scenei, ci trebuie să-i punem în lumina reflectoarelor, să-i premiem și să-i onorăm. De la acel cercetător închis zi și noapte în laborator, până la medicul ce operează non stop, salvând vieți, până la studenții eminenți și dascălii ce pun suflet în educația medicală.

De aceea ne-am gândit să organizăm un eveniment anual dedicat medicilor, aici la Cluj, care să răsune în toată țara, prin brandul Clujul Elitelor, în parteneriat cu UMF și alte instituții publice/private.

Adevăratele valori nu se confundă!

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii